Followers

Boleh tolong tak?

Tuesday, May 01, 2012 | 0 Comments

jawapan untuk soalan aku cepuk engkau lemas : memang gua tak puas hati. lu sini lah, lu tu pengecut.




Pernah rasa mcm mana hati remuk mcm di gilas lori dan lepastu jatuh di langgar pula oleh lori kayu balak?
pernah rasakan tak semua itu?
sakit bukan? lagi parah, bila kita tak mati cuma nya merana dek kerana insiden tersebut.
menanggungnya lebih dasyat sakitnya dari mati lumat di tanam hidup hidup.Paling menyedihkan bila kita di langgar oleh sorang manusia yang mempunyai hati yang busuk sebusuk busuknya.
orang kata, kalau muka buruk tak apa. kalau baju koyak rabak pun tak apa. kalau mata buta pun tak apa. 
janji biar hati tak busuk. najis lah aok ni.Aku bukan busuk hati, tp hati aku ni tiba tiba nak jd busuk bila dia sakit.

Nak jadi manusia biar jadi manusia yang berguna.
jangan muka cantik, tapi perangai keji. aku geli aku jijik.
kau suruh manusia lain jaga hati kau, tp kau ada jaga hati manusia lain satu masa dulu? tidak.


Jangan mimpi jangan idamkan sesuatu yang dasyat untuk diri sendiri kalau diri tu tak sesempurna mana.
cermin muka, kira berapa banyak jerawat kau ada, ukur pinggang kau lebar mana.
kalau rasa diri tu masih jahil, jadi sila. sila cermin diri.


sampai aku mati, aku tak akan maafkan kau. kalau aku bela saka, aku turunkan kat kau. biar hidup kau di selubungi saka harimau saka gajah yg aku bela.
baru adil dan saksama kan?

cara kau berpakaian, cara kau bercakap, cara kau bergaul semua melambangkan cara ibu abah kau didik. 
jadi, kalau taknak orang lihat kau dr aspek yg bukan bukan sila ubah gaya kau.

JOHAN "botak-juvana" Arrif Asari

Saturday, April 28, 2012 | 0 Comments



Salam Reader,

Kali ini entry saya lain dari yang lain tentang pelakon yang cukup saya minati.Sejak saya tonton cerita JUVANA terus minat dengan dia,mula-mula macam menyampah sebab karektor dia yang agak ganas tapi lama-lama setiap minggu nak tengok lakonan beliau.Setiap Isnin pukul 9 malam saya akan pastikan anak-anak saya tidur awal semata-mata saya nak tengok cerita JUVANA hehehe..hehehe..Kendian selepas tamat episod JUVANA,si botak panggilan dah lekat beliau telah berlakon dalam slot LESTARY,Cinta Untuk Elysa,karektor kali ini romantik campur baran juga tapi beliau tetap berjaya menbawa watak ini.


Sebab dah minat saya mula search nama beliau dalam Facebook dan Tweet,asal nama Johan Asari saya add tak kira lah fake atau tak asal main add sahaja,dah kata peminat kan??Kemudian saya add satu group ini SJA atau  JAFC ,group ini memang happening,dan dapat banyak info tentang artis kegemaran saya ini,bertambah-tambah admin-admin tak jemu-jemu layan status-status.Saya tak pernah lagi jumpa artis kegemaran saya,tapi teringin jika di beri peluang saya nak sangat jumpa beliau.Tengok admin-admin dan peminat lain tangkap gambar bersama beliau,rasa jelouse,hehehe..hehehe..

Dah banyak saya add artis dekat FB ini,tapi macam tak happening dan tak semeriah macam SJA atau  JAFC ,hari-hari ada info terbaru,gambar terbaru,dan banyak aktiviti yang sihat,saya harap akan kekal selalu agar peminat dapat rasa dekat dengan artis pujaan dan artis dapat dekat dengan para peminat.Ini ada beberapa gambar yang saya suka tengok walau saya tak ada dalam gambar tapi 1 hari confirm saya akan terselit juga dalam gambar.


Kepada Sis Aridayani Arssad,
Terima kasih kerana approve saya dalam group ini,dan tak jemu-jemu layan kerenah saya dan yang lain,saya akan sentiasa menyokong group ini.

Aridayani Arssad,

Saya harap Johan akan terus berjaya dan saya sentiasa akan menyokong anda,tidak lupa kepada SJA teruskan update info-info dan mengadakan aktiviti yang menarik..HIDUP OYAN......

fuck all the bullshit,

Monday, April 09, 2012 | 0 Comments

I know it will have a lot of grammatical errors but yeah man, it's a learning process. people make mistakes, so do I.


I lay on my bed while typing this entry and I'm not in my mood.
People nowadays make me feel so frustrated. I hate to think about them.
Even though they were from the past, but yeah still.
They left a deep impression that I might not forget.

We ignore each other and try to pretend all these people doesn't exist but deep down we know it wasn't supposed to be like this.

I mean us. Yes, us.

I know I should let go all these shit memories in my mind.

Kick out all these memories but yet, I'm still thinking about it.




Why? Why people always disturbing my life?

I don't give any damn to em.

I smiled and act like nothing is wrong its called putting shit inside and acting strong.

But deep inside my heart, no one knows how does it feels.




You know what? I've been thinking too hard.

I hate getting flashbacks from things I don't want to remember.






Respect people's feeling.

Even if it doesn't mean anything to you but it could be mean everything to them.

And guess what, I would say damn you bitch for all the bullshit that I've been through.

As sometimes happens, I regret with my life.




Thought it's easy to move, but I was 101% wrong.

People come and go in my life and I don't give any fuck at their life but they left a stain in my life.




Everything has changed now, and one thing you should know, I barely even know myself.

I just don't know why.




You know how funny when I'm having a moment when I pretend like I don't care but actually deep in my heart I feel like I wanna kill her for real.

People don't change but they're just pretend.




Dear people in the past that came into my life,

I don't hate you but I'm just not necessarily excited about your existence.






Sometimes strangers mean world to me and sometimes I think they're just bullshit.

Sometimes, I say things that I don't even mean.

And other times, I say things that I do mean.

I say things that I end up regretting.

I don't think what about I'm saying, I just say it. I just blurt it out.

Forgive me if I had made a mistake.






Please, I beg you, bad memories. please go and stop haunting my dreams.

Abang, thank you for staying with me. I know I'm not always fun to be with

but

just know that I'm grateful.




I may get mad at such little silly things and I may cry over ridiculous shit. But when I apologize for what I've done, I truly mean it.

she's just a stranger,

Monday, April 09, 2012 | 0 Comments

This late evening when I woke up, I had this uneasy feeling that I can't really give a name to. This feeling that you feel like something bad is going to happen, but you think you're being paranoid, so you try to ignore it, but it still comes back to you, like obb can my description be any longer? know what i mean? I felt that. I'm scared because there's only one like you in this world.


Sometimes I wish I could go away from this shitty place.
Sometimes I wish that things would back to normal but they don't.
I feel like why all this bullshit things keep bothering me?


You do not feel what I feel. 
Can you imagine when strangers grab your happiness?
You just don't feel it.


Everyone in your life is going to hurt you.
But you just have to wait and figure out which people worth in pain.


I'm laughing at myself because I'm being so paranoid with all this.
Why so sudden you come to our life?
Bitch will always be a bitch.


Wait for your turn, okay?
Your turn will come and at that time there's one word that you'll say.
Hurt. It is true. Its hurt. But you deserve. 



the reason why i tell you this, is not to ask for sympathy. 
NO! it's to tell you guys about instinct.

When you have this uneasy, deep gut, hard-to-explain feeling, and you feel like something's gonna happen to you or people around you, trust it. take necessary actions, if you expected it. but when you can't, pray.
God made things happen to us, good and bad, for us to learn. and from this experience, i definitely learnt.
i learnt that i should trust my instincts, be careful, be more patient when driving, be thankful, and practise my reflexes.



It's okay to be afraid. Because no one can tell what will happen next.
In one moment, you're the top of the world.
You like make people proud of you. But no one know, deep inside your heart actually you're alone. 


If you ask me, "am I okay?" I'll say, yes.
But when you ask me when I'll be okay, I'm not sure.
Because I still remember the bad memories and I still remember you, girl.


Have you ever looked back at the past and realized you were an idiot?
Yes, you are.
There's no point where you start doubting about yourself.
Forgiving is not forgetting.


But.. 
In relationship, SORRY doesn't always mean begging for forgiveness. 
Sometimes, it's another way of saying "Can we just save this relationship without breaking up?"


For God sake, I'm learning to forget all this bullshit and her.
But for the things that you have done, you will always remembered.


So, yeah. I am smiling right now.

you should know this,

Monday, April 09, 2012 | 0 Comments

I hate two faced people. I don't know which face I need to slap first.
Oh biatches, come on.
If you don't like me, because I'm better than you, just admit it.
It's not my fault if your man want me ahakssss ;p


But seriously,
I didn't mean to hurt anyone. People need to care about others feeling.
If you don't like me, who the hell cares. I don't give you any damn.
Save the drama for your mama!


You think you're good enough huh? No, you don't.
People keep talking shit about me. 
U said you not a hoe.. alright, no doubt. Next time you say that, be sure to wipe your mouth.


I do sins. A lot. You also do sins.
People make mistakes, so people don't judge others.


To all haters, do what you do. I sure as hell ain't gonna waste my time on you.
U Swear you know me. Cuz you heard my name.
BUT If you ever really met me. You would know the game. Drama never ends & haters are all the same. They smile to your face & spit on your name!


Just think.. "dogs don't bark if they know the person"
So yeah, haters. keep talking, you're making me famous and I'm not Rihanna to love the way you lie ;')

Senyum Tak perlu Kata Apa-Apa

Tuesday, January 24, 2012 | 0 Comments

kini aku sudah mampu ukir senyuman di bibir munggil semunggil bibir angelina jolok.
kau boleh jalan aku heran sikit sbb hati aku mcm sialan kau kerjakan.


orang kata senyum itu sedekah. sedekah tanpa memberi duit.
korang kan kedekut tahi hidung masin kan jadi kalau senyum dekat orang lain rasanya tak luak apa pun.
senyum itu cover kita dari duka  yang ada dalam hati.
tak percaya? cuba terai.

abg selalu ajeret ajeret cun. alah. aku mengaku. kalau tak mengaku nanti terjun lombong pula.
okay iabg hensem. boleh jalan :D

banyak mana pun masalah yg kau hadapi, walaupun kau ada masalah sembelit yg tak mampu kau tahan, senyum lah selagi boleh.
sambil sambil teran berak di dalam jamban tu pun kalau boleh jangan kerut kepala. kerut sampai senyum itu tak apa.
aku bukan apa, aku rasa, makin kau senyum makin senang lah kau berak dengan lawas. ok geli tak lawak.

kalau lah hidup ni mudah. mesti semua manusia akan senyum.
senyum sangat pun tak boleh juga. nanti heboh semua kata manusia dalam dunia ni semuanya gila.
penuh wad tanjung rambutan.
senyum itu penawar duka :>


jadi secara konklusinya, 
aku masih mampu tersenyum sekarang. biar lah kita pernah di sakiti atau mengsakiti hati orang lain.
itu antara aku dan dia dan juga antara aku dan Allah aku.
aku buat dosa, kau juga buat dosa. aku ingin taubat.

manusia memang kejam. sakiti hati ini sampai kan susah sgt nak nampak kita tersenyum.
kalau ya pun senyum nya ada, kelihatan sangat lah payau seperti air sirap di kenduri kahwin.

cun kan aku 2007 :p

tahukah anda?
Farzuan&Yaslizah

ps : senyum selagi mampu. dan juga, tak salah rasanya kalau senior senyum pada junior.
tak jatuh maruah pun. renungkan ya.
dan lagi perasan tak semua gambar semua aku senyum. tak perlu lah ambil gambar buat muka menyangap tak tentu pasal konon muka nampak garang mcm ada fotogenik yg melampau.
hello, cuba awak senyum dalam gambar dgn automatic nya anda sendiri akan senyum bila menatap wajahnya.
seriously.

Nak Paksa-Paksa Orang Pulak

Monday, January 16, 2012 | 0 Comments

"Woi apsal kau masuk bilik nih...kau nak rogol aku ke?!!!..."

"gilerr aku nak rogol kau...aku nak amik baju lahhh!!!!..."   
  Lestary TV3: Vanila  Coklat






kehkehkeh...boleh gelak guling-guling tengok citer Vanila Coklat nih...lagi-lagilah tengok si Izara Aishah yang comey lagi garang tuh..
Itu lah padahnya kalau  kawen tak ada perasaan...kena paksa pulak tuh...hambek ko!..

Yang kat atas tuh kena paksa kahwin....sebenarnya banyak lagi benda-benda lain dalam kehidupan ni yang kita terpaksa buat...dengan lain perkataan tu kita kena buat sesuatu tanpa kerelaaan...

Tak semua benda yang kita nak...kita idamkan...kita impikan...kita sayang...kita akan dapat...
dan biasanya sesuatu yang kita impikan...yang kita sayang itulah yang akan pergi dari hidup kita..

Sebaliknya sesuatu yang kita tak suka...yang kita tak harapkan langsung pun...itulah yang akan datang kepada kita...yang akan kita dapat...



nak tak nak kita  kena terima...kena redha bukan pasrah..
redha itu ikhlas...pasrah itu menyerah...pehh pinjam ayat Lisa Surihani dalam Ombak Rindu kejap!




Tetap bersyukur dengan apa yang dikurniakan olehNya ..
Yakin dengan apa yang telah ditetapkan untuk kita...sebab kita tak tahu rahsia yang tersembunyi di sebaliknya.. hanya Allah sahaja yang lebih Maha Mengetahui di setiap sesuatu kejadian itu.

Jadi kita jalani hidup ini seadanya....dengan tenang dan hepi...yey!..^_^

Perempuan Biasa

Sunday, January 15, 2012 | 0 Comments

aku Liza. aku kuat. kau kuat mcm aku? TAK.
sebab nama kau bukan Lyezha.
Liza maksudnya kuat & berani.

hari hari rasa nak busy kan diri.
biar lupa semua nya.
biar ingatan ni terus hilang.
biar amnesia. biar masuk hospital sakit jiwa.
hospital bahagia tanjung durian pun okay.

dan lagi, bila keadaan diri semakin lama semakin parah dek kerana remukan hati aku dalam keadaan tak tentu arah.

ambil yang keruh buang yang jernih. (boleh ke camtu?) LOL
ingatan semakin liar. hati semakin membara.
ini bukan upacara sukaneka semangat membara.

hari ini ingat nak pakai baju hitam
akibat perkabungan.
berkabung sebab hati dah patah. patah tak boleh sambung.
mungkin..
satu hari nanti.

sumpah aku katakan, ayat ayat aku dekat blog ni macam bodoh. haha 

dah lah diam.
pening lah nk fikir macam macam.
jaga hati yang itu, jaga hati yang ini.
boleh tak nak terjun menara condong? 

kalau mcm ni lah hari hari, boleh tinggal rangka badan aku ni.
makin hari makin turun berat badan. dah nak jadi apa ni kurus sangat nak peluk pun tak empuk. kbai. haha. 
#haha..makinkuruskeakunimotipjerlebeykanakuni*

aku taknak jadi lembik. sorry, aku kuat. ni nampak tangan ketak ketak ada muscle?
badan six pack katang lagi.
tak perlu lah kot nak menangis lepastu uwek uwek pelempang sekali baru tahu.

jangan banyak cakap.
aku dah letih ni. serious letih. 


aku tak pernah nak envy atau jealous dengan perempuan yang pernah close and bajet bajet sweet scandal dgn bekaspacar aku.
sebab dia lawa ke anak Dato sekalipun i dont give you tahi k.
sebab kau rasa tak ada apa nak di bangga kan dengan kalian.
sebab aku tahu aku jauh lebih hebat. ya, hebat.
sebabnya, nama aku Liza. yayaya, Liza isteri kepada Farzuan Ramly

.ada sesuatu yang aku nak cakap kan.
dan ini dia.
memang senang kita nak sarung tudung atas kepala. tk perlu shawl belit belit pun tak apa, sarung je tudung indon yang ada pengeras tu dah di kira tutup kepala kan?
tapi, ada sesiapa terfikir tak?
susah lagi untuk kekal bertudung. 
aku tengok sekarang, makin menjadi jadi manusia ni.
kejap pakai, kejap bukak. dah macam murtad. yelah, zaman pakai tudung dah beransur pergi kan.
lepas ni fashion apa pula yang tiba?
kau ni kejutan budaya ke apa?

bangga lagi aku dgn diri sendiri. dulu kalau boleh aku mcm nak bogel.
habis dedah sana sini. biar dulu jahanam jangan nanti kau jahanam dekat sana.

oh hello, nanti lelaki nak cari perempuan yang baik-baik je.
percaya tak?

12Jun2012 ni genap lah dua aku bertudung.
alhamdulillah :-)
yang nyata, bukan sekarang. itu yangg pasti.
yuhuuuuuu.
is anybody here? yes, i'm all here bebeh. come and get me.
mumumumuuu, lyezha..lyezha.... :p


hari ni, petang ni, malam ni, semua yang ini ini dan itu itu untuk kali ni adalah hari terakhir aku di sabar.Savar jer lah kan...


aku taktahu bila aku akan dapat online dan update blog.
maklum lah azam tahun baru nak kurang beronline facebook dan kalau bisa aku nak lenyap terus dari alam maya yang tahpape ni.
bagi aku, dah takde bagi benefit.
orang tatap kita, puji puji lepas tu maki maki, memang itu kerja manusia.
yelah, manusia kan mana lah pernah nak berhenti menyalak.
kalau anjing pun ada lagi rasa penat nak menyalak.

well, here we go..
malas nak bebel panjang panjang mcm mak joyah jadi arghhh jadi arghhh tetap booooringgg....






Berpesan-pesan, kalau ada kontroversi ke ape, buat statement yeah. Mak dah bagi statement, skang anak lak bagi statement. Meh meh sama-sama dengar pe yang dia nak bagitahu.

Reaksi Ibu Nur Amalina Che Bakri Berhubung Isu Gambar Anaknya

Berikut ialah reaksi Puan Sabariah:
Saya bukan semata-mata nak membela anak saya. Sebagai ibu saya juga tentu tidak akan terima jika berlaku sesuatu yang tidak baik kepada anak saya.

Saya tahu dia macam mana. Gambar yang disebar itu saya sendiri yang rakam sewaktu kami bercuti bersama-sama rakan-rakan anak saya di Paris tiga tahun lalu. Malah seluar yang dia pakai itu saya sendiri yang beli.
Anak saya bukan seorang gadis yang liar. Saya tahu dia lebih daripada orang lain. Kami berhubung hampir setiap malam. Saya juga sudah 13 kali ke sana sejak dia menuntut di UK.

Mengenai tuduhan anaknya dah buang tudung, ibunya menjawab. ” Anak saya memang tidak bertudung. Orang hanya tengok gambar dia semasa dia bersekolah menengah. Waktu itu dia memeng bertudung ke sekolah”.

Amalina kini sedang menuntut dalam dua bidang sekali gus iaitu jurusan perubatan dan juga sains farmakologi di University of Edinburgh, Scotland.

Tuduhan anaknya mewarnakan rambut dan gemar bersosial pula di jawab dengan…”ia hanya fitnah yang sengaja mahu mencemarkan nama baik anaknya”

“pelajaran anak saya tidak terjejaspun, dia kini dalam proses menerbitkan buku yang akan digunaka oleh pelajar perubatan, pensyarah dan pengamal perubatan yang dihasilkannya dengan bimbingan profesor di sana.
Empat kajiannya telah diterbitkan sebagai jurnal dan dia akan menjalankan praktikal di Oxford bermula novenber depan.

Berita Amelina tersebut telah berjaya menyebabkan seramai 800 orang memohon untuk menjadi ‘Rakan’ dalam Facebooknya.

Ditanya apa reaksi Amalina terhadap isu gambar dirinya tersebut…”Dia hanya ketawa sahaja”

Rumusannya Amalina tak ada apa-apa. Semua gambar yang terdedah tersebut direstui ibunya. Pergaulan dengan rakan-rakan seperti yang dilihat dalam gambar tersebut ibunya sendiri yng rakam. Fesyen pakaian yang Amelina pakaipun ibunya sendiri yang belikan.

Kes tudung pula memang Ibunya sendiri tak kisah. Tudung hanya satu pakaian pergi sekolah sahaja dan bukan pakaian peribadi Amalina. Sebagai bukti bahawa Amalina masih berada di jalan yang lurus adalah dia masih lagi hebat dalam pelajarannya.


Dipetik dari :- Rindok.com

Orang Kata :
Tudung hanya satu pakaian pergi sekolah sahaja dan bukan pakaian peribadi Amalina. Sebagai bukti bahawa Amalina masih berada di jalan yang lurus adalah dia masih lagi hebat dalam pelajarannya...org yg berada d jalan yg lurus tdk boleh diukur dgn kehebatan dlm akademik semata2 mak cik oii..x semesto org yg berpelajaran tggi berada pd jalan yg lurus...klu mcm nilah cara mak cik berfikir, mcm mana plk dgn org yg tdk berpelajaran? adakah mereka berada d jalan yg bengkok? org yg berada d jalan yg lurus ni adalah org yg berada d jalan Allah, dan org yg berada d jalan Allah ni adalah org yg soleh&solehah yakni melakukan segala suruhan Allah..klu nk lbh detail lg ialah org yg menutup aurat..ank mak cik 2 tutup aurat ke?

Semalam kecoh kat facebook, hari ni kecoh kat surat khabar dan minggu lepas pon kecoh gak pasal pelajar Malaysia yang lost. Pesal jadi gitu yek? Ye sabagai ibu memang patut pon ibu Amalina ni mempertahankan dia. Ada orang kata " kat elok la weh duk siar gambar dia, dosa pe suma tu, abis tu surat khbar duk siarkan, korang suma tengok dan baca gak kan sambil tengok gamba dia. Nak kira subahat sekali ke tu?

YANG BETOL TU MENGUMPAT 
YANG TAK BETOL TU FITNAH
T_T amikaw T_T

Rakyat Malaysia ni banyak dan masing-masing ada pendapat la kan kalau tak, takkan ada pembangkang dan sebagainya. Hidup ada macam-macam kaler maler. Takkan nak plain je kot. Part yang salah tu sape yang amik gambar dia kat facebook tampal sana sini aku tak tahu la kan, dan part dia pon salah gak la, dari bertutup semua pastu pegi ke luar terbukak juga. Kat sini pon blogger lain duk cite pasal legging la tu la ni la kan. Aurat . Kalau tutup tapi bertelanjang pon tak guna gak kan? Baik telanjang terus.

Yang penting macam mana mata hati kita nak nilai semua ni. baik baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan. Pandai-pandai la bawak diri. Kalau dulu orang cakap, orang kampung pegi bando besau-besau kalau tak reti bawak diri boleh lost, culture shock. Tapi skang pegi bandar ke, obersiti ke, eh oversea ke kalau tak pandai jaga diri tak gitu la jadinya. Tu antara dia dengan tuhan je la.


Tidak! Anak saya bukan anak gadis yang liar kata Ibu Amalina

JOHOR BAHRU – Hati ibu mana yang tidak terkilan jika anak yang ditatang bagai minyak yang penuh tujuh tahun yang lalu, kini ditohmah dengan pelbagai tuduhan kononnya liar dan tidak berakhlak.
Apa lagi Nur Amalina Che Bakri sebagai idola pada suatu ketika pernah membanggakan bukan sahaja ibunya, Sabariah Hassan, 52, malahan juga negara sebagai Pelajar Terbaik SPM 2004.

Ketika itu ramai ibu bapa mahu anak mereka menjadikan Nur Amalina sebagai idola.

Namun kini, apabila laman Facebook peribadinya dicerobohi, nasib Nur Amalina sudah jauh berbeza.
Dia tidak lagi disanjung seperti dahulu, malah ada juga yang menuduh pencatat sejarah dengan keputusan SPM 17A1 itu sebagai seorang anak gadis yang berubah liar kerana mengalami kejutan budaya.

Ini berikutan gambar peribadinya bersama rakan-rakan yang dirakam dalam keadaan dia berpakaian yang boleh disifatkan sebagai seksi, tersebar di Internet.

“Tidak! Anak saya bukan anak gadis yang liar. Saya tahu dia lebih daripada orang lain. Bukan saja kerana dia anak saya, malah kami berhubung hampir setiap malam. Malah saya juga sudah 13 kali ke sana (United Kingdom), sejak dia menuntut di sana,” kata Sabariah kepada Sinar Harian.

Menurutnya, tuduhan kononnya Nur Amalina yang kini berusia 23 tahun tewas dengan kejutan budaya hidup di negara Barat hingga kini tidak lagi bertudung, juga tidak benar.

“Anak saya memang tidak bertudung. Orang hanya tengok gambar dia semasa dia bersekolah menengah. Waktu itu dia memang bertudung ke sekolah,” katanya.
Nur Amalina kini sedang mengikuti pengajian peringkat ijazah dalam dua bidang iaitu jurusan perubatan dan sains farmakologi di University of Edinburgh, Scotland bawah tajaan Bank Negara Malaysia.

“Saya bukan semata-mata nak membela anak saya. Sebagai ibu, saya juga tentu tak akan terima jika berlaku sesuatu yang tidak baik kepada anak saya. Namun saya tahu dia macam mana. Gambar yang disebar itu, saya sendiri yang rakam sewaktu kami bercuti bersama rakan-rakan anak saya di Paris tiga tahun lalu. Malah seluar yang dia pakai itu, saya sendiri yang beli,” kata Penolong Kanan I Sekolah Menengah Kebangsaan Johor Jaya, di sini.

Sabariah berkata, tuduhan konon Nur Amalina sudah berubah hingga mewarnakan rambut, gemar bersosial malah menjalani kehidupan yang liar hanya fitnah pihak tertentu yang sengaja mahu mencemarkan nama baik anaknya.

“Pelajaran anak saya tidak terjejas pun. Dia kini dalam proses menerbitkan buku yang akan digunakan oleh pelajar perubatan, pensyarah dan pengamal perubatan yang dihasilkannya dengan bimbingan profesor di sana.
“Empat kajiannya telah diterbitkan sebagai jurnal dan dia akan menjalani praktikal di Oxford bermula November ini,” katanya.

Ditanya sama ada anaknya tahu mengenai gelombang fitnah itu yang mula membadai laman maya sejak beberapa hari lalu, Sabariah berkata, Nur Amalina yang memaklumkan kepadanya akan hal itu.

“Dia beritahu saya malam Isnin lalu, ketika kami berhubung menerusi Skype. Ina (Amalina) kata dia terima 800 permohonan rakan baru Facebook dari Malaysia. Rupa-rupanya yang ramai itu kerana ada isu gambar dia. Tetapi dia ketawa saja,” katanya.

Sabariah yakin, anaknya cukup kuat untuk menangani hal itu.

“Saya sendiri harap penga­jiannya tidak terjejas. Saya pernah menitis air mata sewaktu mengunjunginya di sana apabila melihat dia tekun ulang kaji pelajaran hingga jam 3 pagi di perpustakaan universiti dengan hanya ditemani pengawal keselamatan. Katanya, itu kehidupan yang dia lalui hampir setiap hari,” katanya.

Kata Sabariah, kali terakhir mereka bertemu, 10 Disember lalu ketika dia ke sana untuk meraikan hari kelahiran Nur Amalina.

via sinarharian
hello everybody.
kak kiah, mak jemah atau apa pun nama anda, hello kitty :-)

puas fikir, penat berjalan di tengah kota mencari idea.

entah idea apa aku pun tak tahu.

senang nya hidup kalau semua benda yang jadi ikut kemahuan kita.

pakai baju spender ke luar, pakai bra ke luar biar sexy padahal aku tengok geli.

beberapa hari lepas, seseorang hantar sesuatu di inbox facebook aku.
kedengaran dasyat bunyinya.



tak dapat bukak klinik gigi atau klinik kesihatan pun tak apa lah.
dapat bukak klinik masalah cinta pun jadi lah.
lepas ni kena charge sorang-sorang ni untuk khidmat komuniti ni.
rupiah ringgit, duit duit $$___$$


jawapannya bagi aku mudah. mudah.my. menjual pelbagai barang barangan. (hentikan mengarut ni mangkok)
utamanya, kalau kita nak jadi kuat, makan lah biskut kuat tiger dan minum lah anlene.
manusia ni, jangan di bagi muka. bagi hidung pun jangan.
mereka akan hargai orang yang sayangkn dia, bila kita dah mati.
untuk apa sayangkn manusia yang jenis macam ni? tapi, aku faham.
kalau dah sayang, lautan api sanggup di redah. swimming pun tak pandai ada hati nak redah lautan api. terbakar rentung kau tahu lah.
tapi memang ya, bila bercinta yang buruk itu lah tiba tiba boleh bertukar muka aaron aziz.
yang jahat tu lah boleh bertukar menjadi sealim alimnya.
bila break up, maki hamun caci maki semua jadi santapan harian.

sejujurnya, aku bukan lah jenis manusia yang pemaaf.
buktinya? aku banyak kali sgt kata aku dah maafkan tapi dalam hati aku sumpah seranah.
itu bukan lah pemaaf yang ikhlas.
aku bukan jenis pemaaf jauh lagi jenis pelupa.
yang senang melupakan sesuatu.
memang senang sangat mulut aku mencarut itu dah memang biasa.
itu makan dia.

kalau situasi ini yang terjadi, banyak kan bersabar. cuba terima dia semula walaupun susah melupakan.
anggap lah semua ni mainan tidur yang bila korang bangun dia dah pergi.
ingat semua saat saat manis masin yang korang dah went through together.
aku yakin, ini akan menghapuskan semua perasaan benci dalam hati korang.
biarpun untuk seketika cuma.


dulu aku sendiri yang cakap, argh nak pergi mati. dunia ni tak adil.

kejam kejam nak bunuh diri guna pisau cukur.

konon tak dapat itu ini merajuk nangis raung raung bawah bantal.

update yang bukan bukan di status facebook tentang realiti hidup yang sebenar.
lepas tu orang like juta juta. lepas tu sendiri malu. sebab dekat facebook limit friends sampai 5k je apa benda kau ni nyot smp juta like. muehehehe..

dan sekarang baru aku sedar. baru je tadi bangun tidur aku sedar.

hidup ni mudah.

kalau kau tahu untuk nikmati hidup ini. nikmati puas puas jangan lupa minum air coca cola. ada berani? hahaha

jangan lupa senyum di pagi hari biarpun bila kau lihat wajah kau, rambut kau seperti terkena sumpahan hantu kak limah.

yakinkan aku Tuhan dia bukan milikku, sedar tak yang itu tajuk lagu? hahaha gila stupid.

aku sanggup buat apa sahaja untuk keinginan diri aku.

aku bukan jenis yang serah pada takdir oh nonono, aku bukan lembik tahi kucing.

kalau korang semua pernah alami apa yang aku rasa tragedi november yang aku rasa ya, itu lah tragedi hitam kalah tragedi oktober.

jangan lah cepat menyerah. kalau dia tak sayangkn kau, mungkin orang lain yang jauh lebih tinggi, putih, baik dari dia akan datang kepada korang.

i through so many things in my life.

syukurlah, diri ini masih boleh bernafas, masih mampu berbbm. hahahaha tibe.


secara total to the max nya, sekarang aku dah boleh hembus hembus nafas dengan rakusnya sebab aku dah cukup berpuas hati dengan hidup aku, alhamdulillah :-)

sudah pasti manusia tak pernah puas. bukan nafsu tapi untuk kebaikan diri sendiri kita harus menjadi lebih baik dari semalam dan lebih hebat dari hari dan juga lebih cemerlang dari esok :-)

jadi kuat & hebat itu sangat penting.
baru lah hello kitty hardcore.

tapi, ada satu lagi yang tertinggal.
aku memang senang je bagi nasihat sampai berbuih mulut mcm kena sawan babi tapi tapi hakikatnya, aku dah cuba untuk jadi sekuat habis sekuat harimau tapi tak ada siapa yang mengerti akan hakikat hati aku yang sebenarnya.

ianya hambar sehambar hambarnya..

i may not be perfect for you but i can be something.
Allah had planned everything for us.
i will do anything for my man in my life.
because he is my future.

and i found this at google. aku rasa macam terharu.
mereka semua yang di nyatakan gojes-gojes belaka. perempuan tergojes dlm laman sesawang. and my name was here


p/s : si hijau lyezha& si kuning cwserious serasi bersama. serious comel. vokal bukan sekadar rupa k. hahaha jakun.

Follow by Email

About