Followers

REMAJA PEREMPUAN & GADIS MELAYU

Friday, December 02, 2011 | 0 Comments

Baik lah. Hari ni no joke and no alkohol. No drugs yg boleh melalaikan. No jalan and no roads. Tolong jauh kan kanak kanak yg baru lahir sehingga 17 tahun kerana entry ini hanya untuk budak yg dah habis sekolah. Degil eh? Nak baca jugak? Budak budak mana boleh online sampai larut malam. Tutup mata dua dua belah dan mengadap skrin PC.
I say NO. Okay dah diam.

Perempuan. 
Istilah ni ada mcm mcm bentuk. Bentuk tiga segi dan juga bentuk tak bersegi. Kenapa perlu segi di belakang? Hihihi, saja.
Betina.
Ni teruk. Dah jadi kes sawan babi. Ada beberapa ciri betina dalam kamus hidup aku. Nanti aku terangkan satu per tiga. Kuang kuang kuang.
Gadis.
Ini yg lelaki nk kahwin. Ini yg lelaki nak. Sorry bitch, aku rasa korang dah boleh stop bitching sbb dunia dah nak kiamat. Seriously.

Laki bukan nak bawak bini perempuan yang macam ..

  • Pakai baju ketat ketat sampai nampak perut buncit mcm perempuan mengandung sebelas bulan.
  • Tindik hidung belah kanan atau kiri. Konon dah remaja sgt, meh tindik pipit, nak tgk remaja ke tak.
  • Dress up seksi seksi sampai sikit lagi nak bogel. Hari tu aku duduk Perling Mall, nampak semua perempuan pakai tudung, ramai gila. Tak mcm budak budak KL ni, over lah dressing! JIJIK.
  • Lari rumah. Marah merajuk sikit nak lari rumah ikot boipren. Ape lu igt jantan tu nak bagi makan sampai mati? Bewwrakk lah hai.
  • Ponteng sekolah, ponteng tuition konon nak dating. Setakat pergi dating curik curik buat apa. Lps tu, dah lah time dating bukan boipren payung, ni tak, perempuan payung jantan. Terbalik mcm haram.
  • Tipu mak ayah semata mata sbb boipren. Boipren tu jutawan sgt ke wey? Bak kata MR.FELTON (ARWAH BAPAK AKU) "makan lah itu cinta."
  • Keluar malam curik curik pukul 1, 2 pagi nak pergi clubbing dgn boipren. Clubbing dekat rumah dgn adik adik sudah. Bukak ytube, play lah lagu Inul tu haa, GELEKKK!
  • Depan mak bapak baik belakang mak bapak mcm cikaro dekat jalan chow kit. Satu je aku boleh ckp, berdosa besar. Astaga.
  • Hotstuff. Tanya lah mana mana lelaki pun kalau dia nak buat bini dia nak perempuan mcm mana? Adakah yg berpurdah mcm Waheeda? Atau yg seperti Lady gaga rambut kaler kaler?
  • Biadap. Kot sekali biadap dgn mak bapak, tgk time punya anak dan dah kahwin. Nk tgk mcm mana dierg tripple biadap dgn diri sendiri.
  • Menggedik, menggelintat, menganjing, mengada. You guys annoying! ptff -____-"
Ciri ciri betina ..

  1. Buat everything yg membolehkan diri nya di lihat tatapan umum. Ini kes perasan lah ni. Pakai baju lip lap lip lap beli kat pasar malam Taman Perling lps tu amek gmbr masuk dlm FB. And suruh org komen romen. *amboi , sejak bila taman aku wujudnya pasar malam jual baju? Hihi
  2. Tiba tiba jadi gedik bila nampak lelaki. Berapa kali kau pernah makan kasut? Bgtahu sikit. Dlm hati lelaki tu duk menyampah hang mana tauu.
  3. Ikot gaya bitch. Tahu tak bitch tu apa? Pergi google sekarang.
Cukup lah tu sebab aku takut ada yg terasa. Cuba tgk, sikit pun aku tak tulis word "KAU" sbb aku bukan cerita pasal ENGKAU. Aku saja perhati kan rata rata Perempuan Islam, Betina Islam dan Gadis Melayu (cehh da la Mawi tak masuk AJL, aku sibuk2 dok promote Mawi, ee pelisshh lah okay!)
Lantak engkau nak terasa tp SUMPAH ini bukan berkenaan dengan sapa sapa.

Manusia akan tetap berubah mengikut masa. Manusia berubah menjadi lebih baik untuk hari yg mendatang. Yg jelas, aku berubah demi kebaikan semua. Tolong doa kan dan percaya kan aku. Aku mohon, bantulah aku. Jgn di hina dan mencurigai setiap tindak tanduk manusia yg ingin berubah ke arah kebaikan.


PEREMPUAN YG BAIK AKAN DAPAT BERSAMA DGN LELAKI YG BAIK, percayalah!

Sempurna ke..

Friday, December 02, 2011 | 0 Comments

Aku belum pernah jumpa orang yang betul betul sempurna.

Punyai segalanya.

  • Baik,
  • Cantik,
  • Jaga maruah & aurat, 
  • Pandai, 
  • Perwatakan yang menarik biarpun pelik, 
  • Boyfriend yang setia, 
  • Keluarga yang sempurna dari semua segi, 
  • Kawan kawan yang rapat.

Pokonya serba serbi lengkapnya.

Belum pernah aku jumpa. Aku ulang. Belum pernah.

Kalau ada pun yang dalam kategori lawa.
Lawa pun tak guna kalau selalu sakit hati. Boyfriend asyik lari, curang sana sini.

Boyfriend ada pun kalau otak tu bodoh pun tak guna jugak.
Yelah kan asyik bercinta, sampai pelajaran pun entah ke mana mana.

Yang pandai pulak keluarga pulak tunggang-langgang.
Kan bagus hidup dalam keadaan tenteram, family kaya raya beli lah apa pun.

Yang kaya raya, muka pulak so-so.
Muka tak laku, perangai pun hodoh.

Ada rupa, maruah pulak tak reti nak jaga. Bercium-cium ingat ni US ke?
Kawan kawan ada, perangai pulak tak senonoh.


Jujurnya, aku nak jadi sempurna. Walaupun aku tahu, tiada siapa yang sempurna.
Cukup sekadar apa yang ada.



Aku bangga jadi seseorang bernama Yaslizah Felton keadaan sederhana, aku tetap syukur.
Syukur dengan apa yang aku dah ada.




Menjaga Hati

Friday, December 02, 2011 | 0 Comments



Pagi2 buta pukul 1.20 a.m. nih tibe2 teringin nak menulis something.
main tulis je nih..

"terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya"


perasaan manusia ni macam2..semua orang berbeza-beza caranya..
please treasure your friend's heart.
kalau ade isu sensitif tuh.. jangan disebut depan si tuan punya badan..
walaupun tuan punya badan tuh nampak mcm biasa-biasa jek, xde perasaan, cool, nmpk relaks.. tp pecayalah..dia juga ade perasaan..

macam mane nak tahu perasaan orang itu?
k lah.. ambil contoh rakan taulan kite-kite pon dah cukup..
sepanjang anda berkawan.. takkan xde satu hapak pon yang kita xfaham tntg diri kawan kite tuh kan..?

mungkin dia xsuke kite sebut pasal family dia.. sebab..
"ouh.. rupa2nya dia ade masalah family yang sgt luar biasa, berbeza dgn keluarga aku"

mungkin dia xsuke kita membanding-bandingkan dirinya dengan orang lain.. kerana dia sudah cube menjadi yang terbaik utk kebaikan sume orang.

apabila kita sudah tahu sedikit-sebanyak tentang diri kawan kita tuh.. cubelah faham keadaan dia. janganlah buat sesuatu benda yang melulu yang sampai akhirnya dengan secara tak sedar rupa-rupanya kita telah melukakan hatinya..hanya dek kerana kata2nya mahupun sikapnya itu.
*biasanya ini terjadi di kalangan kaum hawa..
kaum adam mereka lebih bersifat Open~ ngeh


Memahami untuk Difahami.
selamilah diri manusia itu sebelum anda berangan-angan bahawa mereka akan memahamimu kelak.
Bagi aku ada sikit gambar lawak, ada jugak yang tak lawak pun, yang fact punya. Saja post, kot boleh kasi senyum korang! Keep smiling, even how hard life would be for you ok! semua sumber adalah daripada internet. How to search these pictures? type je 'lawak banjir'


try to make excuse for not attending meeting (kot) or maybe bergayut dengan girlfriend/bini muda ke? tapi masalahnye, berfungsi ke dalam air tu?


yang ni lagi best..kusyuk, penuh kosentrasi, gaya santai.. lepak yang paling best dalam rumah yang penuh air sambil tengok tv. selamat tak kena electric shock!


ada usaha lagi kereta yang dah tenggelam separuh badan tu nak berjalan, lampu pn still bernyala tu. Kereta berjiwa kental tu, even engine dah tenggelam still boleh je drive ye? aku tak tau nak kata orang kat dalam tu camne kawal stereng and gear kereta dia. kagum nih( geleng kepala)


gaya ni aku pernah buat masa kecik, best! Mak aku pernah basuh baju kat dalam air banjir, mak aku ambik tali ikat kat besen pastu tambat kat tiang rumah sambil dia basuh baju kat berenda yang pernuh air. Selamat time tu air tak masuk dalam rumah.


er makcik nak alih letak kat mana tu? semua kawasan dah tenggelam dalam air ni makcik. elok kalau pikul je kalau nak selamatkan dari banjir ni. hehehe


ni gambar tak boleh blah punya gaya. hahaha boleh pulak dia buat gaya surfing terbaik nih. orang ni ditarik dengan 4WD hilux. best je ye, takleh pergi hawai, kat dalam banjir pun poyo je main.


gaya cam dalam sarkas je dia ni. gaya terbaru naik basikal tu, selalu dalam sarkas orang naik basikal atas tali! dia ni pulak naik/kepit basikal sambil bergayut kat tali yang digantung atas air banjir yang laju. seram aku tengok air laju tuh. hewww


banyak pakcik ni dapat ikan ye? menjala dalam air banjir. Memang ada gaya! dan memang terbalik; bawak kereta dalam air menggantikan bot, pastu memancing atas darat yang ditenggelami air.


teruskan tebar jala ye....dapat ikan, balik nanti kita bakar pun sodap tu, cicah air asam musim banjir-banjir ni memang menyelerakan, kan..kan... musim hujan cepat rasa lapar.

Follow by Email

About