Followers

Senyum Tak perlu Kata Apa-Apa

Tuesday, January 24, 2012 | 0 Comments

kini aku sudah mampu ukir senyuman di bibir munggil semunggil bibir angelina jolok.
kau boleh jalan aku heran sikit sbb hati aku mcm sialan kau kerjakan.


orang kata senyum itu sedekah. sedekah tanpa memberi duit.
korang kan kedekut tahi hidung masin kan jadi kalau senyum dekat orang lain rasanya tak luak apa pun.
senyum itu cover kita dari duka  yang ada dalam hati.
tak percaya? cuba terai.

abg selalu ajeret ajeret cun. alah. aku mengaku. kalau tak mengaku nanti terjun lombong pula.
okay iabg hensem. boleh jalan :D

banyak mana pun masalah yg kau hadapi, walaupun kau ada masalah sembelit yg tak mampu kau tahan, senyum lah selagi boleh.
sambil sambil teran berak di dalam jamban tu pun kalau boleh jangan kerut kepala. kerut sampai senyum itu tak apa.
aku bukan apa, aku rasa, makin kau senyum makin senang lah kau berak dengan lawas. ok geli tak lawak.

kalau lah hidup ni mudah. mesti semua manusia akan senyum.
senyum sangat pun tak boleh juga. nanti heboh semua kata manusia dalam dunia ni semuanya gila.
penuh wad tanjung rambutan.
senyum itu penawar duka :>


jadi secara konklusinya, 
aku masih mampu tersenyum sekarang. biar lah kita pernah di sakiti atau mengsakiti hati orang lain.
itu antara aku dan dia dan juga antara aku dan Allah aku.
aku buat dosa, kau juga buat dosa. aku ingin taubat.

manusia memang kejam. sakiti hati ini sampai kan susah sgt nak nampak kita tersenyum.
kalau ya pun senyum nya ada, kelihatan sangat lah payau seperti air sirap di kenduri kahwin.

cun kan aku 2007 :p

tahukah anda?
Farzuan&Yaslizah

ps : senyum selagi mampu. dan juga, tak salah rasanya kalau senior senyum pada junior.
tak jatuh maruah pun. renungkan ya.
dan lagi perasan tak semua gambar semua aku senyum. tak perlu lah ambil gambar buat muka menyangap tak tentu pasal konon muka nampak garang mcm ada fotogenik yg melampau.
hello, cuba awak senyum dalam gambar dgn automatic nya anda sendiri akan senyum bila menatap wajahnya.
seriously.

Follow by Email

About