Followers

Thanks Because Being My Husband

Sunday, November 27, 2011 | 0 Comments

I love my husband simply because he is my HUSBAND , my partner in life and he is a promise from GOD... Because of my husband i have beautiful daughter. God knows how thankful i am in Him for giving them into my life and for becomes us one happy family

I LOVE MY HUSBAND BECAUSE HE'S MY LIFE...WITHOUT HIM, I AM NOTHING...

I love my husband because he is my best friend , my best caretaker, my lover , and most of all trusts me and trustworthy!!! Abg , I love you more than my life !!!


THERE'S NO ONE MORE PERFECT FOR ME!!!!.....THAN MY "HUSBAND".....♥


p/s: Hanya satu ku pinta "Cintailah aku sejujur hatimu, akan aku serahkan seluruh jiwa ragaku untukmu dan hanya dirimu untuk kini, dan selama-lamanya"

Mengatasi Frust Putus Cinta

Sunday, November 27, 2011 | 0 Comments

Aduh… putus lagi… putus lagi ! Kenapa hal ini harus terjadi padaku !” Mungkin itu yang sekarang bakal terlintas di benak kamu – kamu yang baru aja putus cinta. Sebenarnya, putus cinta itu suatu hal yang biasa dalam kehidupan manusia, yang menjadi tidak biasa ketika kita menghadapinya dengan penuh ke-shock-an, tanpa disangka- sangka. Jadi, daripada mengeluh, lebih baik cari cara mengatasi kepahitan agar kepedihan hatimu cepat hilang.
Pilih saranan yang sesuai dengan hatimu. Disini saranannya:
+ Legakan hatimu
Langkah pertama, khusus buat gadis – silakan masuk bilik dan menangislah sepuasnya . Ingat semua memori yang indah selama kamu berdua, kemudian menangis sampai kering air mata . Kalau perlu putar saja lagu – lagu sentimental biar air mata keluar lebih deras lagi. Buat hati kamu jadi lega. Bila sudah lega, tidur saja. Bangun nanti kamu akan lebih berasa segar sedikit.
Buat lelaki, pukul apa saja yang kamu mahu (jangan pukul orang). Karung tinju adalah tempat terbaik buat lelaki-lelaki yang baru putus melepaskan perasaan marah, geram, sedih , kecewa dan sebagainya.
+ Remember the bad things
Ambil pensil dan kertas, kemudian tulis senarai negatif pasangan kamu. Tulis juga segala peristiwa-peristiwa yang kamu anggap sebagai kejadian yang tak termaafkan tapi akhirnya kamu maafkan juga (dulu) kerana masih sayang .Setelah itu, kamu baca senarai yang baru kamu buat. Kamu bakal sedar, putusnya hubungan itu memang sudah semestinya terjadi. Kamu beruntung terlepas dari tangan orang yang salah.
+ Bye Bye Bye
Buang semua barang yang ada hubungannya dengan kisah kasih kalian berdua dulu. Mulai dari foto – fotonya, sehinggalah teddy bear yang dia berikan sewaktu Valentine. Ini penting, biar ingatan kamu cepat lupa segala kenangan bersama. Jika tidak, kamu akan sentiasa dihantui bayangannya tatkala melihat barang-barang pemberiannya.
+ As Bad As I Wanna Be !
Yup ! Jadi gila-gila sedikit asalkan tidak melampau batas ! Lakukan saja hal – hal yang dia larang semasa kalian berkasih dulu (tentunya yang bukan negatif atau yang mendatangkan kesan buruk bagi diri kita sendiri). Seperti, hal – hal yang dulu kamu tidak pernah cuba. . Misalnya, dulu dia melarang kamu menyertai ekspedisi memanjat gunung, sekarang sertai saja mana-mana kegiatan lasak yang kamu minati dan lakukan!. Puas kan ! Tiada siapa melarang lagi! Begitu juga dulu dia melarang kamu bermain bowling bersama teman-teman . Sekarang kamu ada banyak masa untuk melakukannya. Bak kata lakukan apa yg dulu dia tak suka anda lakukan ketika bersama dia dulu#8230;
+ Create things
Putus cinta itu kadang-kala menimbulkan inspirasi tersendiri bagi sebahagian orang untuk berkarya. Ini positif. Kalau kita perhatikan, puisi- puisi bukan saja menceritakan tentang indahnya cinta. Tapi menceritakan juga tentang pahit getirnya. Jadi kreatiflah! Anggap kejadian yang menimpa kamu itu bukan musibah, tapi anugerah yang ada hikmahnya. Siapa tau esok kamu bakal jadi pereka fesyen ternama setelah mengeluarkan ciptaan unggul yang bertema “Pieces of My Broken Heart”


+ Berkumpul Bersama Teman
Hindari menghabiskan hujung minggu sendirian, kerana pasti sangat menyiksa kamu. Jemput teman-teman kamu ke rumah, sewa/beli VCD banyak-banyak dan menonton ramai-ramai. Kamu juga dapat mengingati masa lalu bersama teman- teman yang penuh kenangan manis dan lucu, sebelum terikat dengan kekasih kamu. Pasti akan menghiburkan hati kamu yang gundah apabila dapat ketawa bersama teman-teman seperti waktu lalu.
+ Cari penganti !
Satu-satunya cara efektif untuk melupakan seseorang, ya… , cari penggantilah ! Ingat, dunia kan luas. Kumbang dan bunga bukan seekor. Yang kamu perlu lakukan, bukalah hati kamu untuk menerima orang lain yang mungkin lebih baik dari kekasih kamu dahulu.. Itu saja. Ingat..! mungkin yang baru lebih baik dari yang lepas.

+ I will survive…

Dengarlah lagu “I will Survive” yang sudah dinyanyikan dalam banyak versi. Lagu itu pasti membuat kamu jadi lebih kuat untuk menerima perpisahan. Percayakan diri kamu. Kuatkan semangat untuk terus melalui hari-hari yang mendatang. Berikut sedutan lagunya… I will survive. As long as I know how to love I know I’ll be alive. I’ve got all my life to live. I’ve got all my love to give. I will survive.
Ya! Kehidupan perlu diteruskan… … …
Berpisah bukan bererti hidup kamu telah berakhir.. mungkin ini satu langkah untuk anda membuka lembaran baru


Image Detail
it's hard to find someone that you can rely when u need a shoulder to cry on..





guys..in this cruel life..I have learned one very important lesson..you have to learn never to trust anyone!!never!!You can never rely on anyone because in the end, you will only have yourself to be with you and fight with you until the end...

kadang2.. the only reason someone stay with you is either THEY NEED SOMETHING from you or that they have NO ELSE to go with..am i rite??

and another important lesson i learned..never trust a THRD PARTY or ORANG KETIGA dalam mana2 urusan dan keadaan..
see..im bitching and im judging lol..(but saya bercakap berdasarkan pengalaman saya..im not tuding jari kat sapa2 just talking in general lol but sapa yang terpijak tahik die terasa busuk la)

lesson no 1.

sekiranya dalam percintaan atau perkahwinan korang..jgn pernah gunakan org ketiga untuk menyelesaikan masalah kamu berdua..or jgn pernah gunakan org ketiga untuk menyatukan kamu berdua..trust me..kelak.org ketiga itulah yg akan menjoyah menanjingkan korang...org ketiga itulah yang menghancur remuk kan segalanya..samada die berjuang macam pejuang Taliban utk memisahkan kamu dan pasangan..ataupun dia berani mati merampas pasangan kamu ..

lesson no 2..

jangan pernah mengadu masalah kamu dan sahabat kamu kepada org ketiga..

let say la..kamu ada problem or xpuas hati apa2 ngn sahabat kamu..dan kamu menceritakan tentang masalah kamu kepada org ketiga tersebut dgn harapan dia akan menyelesaikan masalah kamu..or dgn harapan jiwa kamu sedikit ringan dgn storykan masalah kamu kepada org ketiga..

tapi..kelak org ketiga itulah yang melaga-lagakan kamu dan sahabat kamu..sehinggakan kamu yang selama ini hanyalah berselisih faham sedikit sahaja..tetapi tiba2 menjadi besarbapak gile babas atau semakin cederaparah.tak pasal2 kamu bertukar status daripada manusia kepada ayam kerana hanya menjadi bahan untuk dilaga-lagakan lol..*tolong gelak untuk korang..:P

so be careful my dear readers..never trust anybody..
and never trust any THIRD PARTY in whatever situation..

mind this..jangan pernah percayakan mana2 orang ketiga..because when u trusting them..is like giving them ability which they will obviously USE TO HURT u people..You have to learn to fight and be independent!! when they eat you..u have to be ready for good-byes, sorry, and even hilang tanpa khabar berita because inilah yang biasa dilakukan oleh pengkhinat..

my advice is..put ur fully trust to Allah..try avoid orang2 yang PERNAH dan BERPOTENSI mengkhianati anda..but If you can’t run and hide from them, it is better if you faced them and play their game, but with one condition: you have to beat them!!!

here some tips how to get over and forget your ex...follow this insyallah it will help you enough..please darling.. stop remembering and stop thinking about that jerk...

-jangan pernah lagi berjumpa dengan your ex.jangan melakukan kesilapan like what u did before with your ex..macam pergi tengok wayang ke apa.sleeping with them ke...dont do this..dia hanya cari korang time diorang bosan..ingat tu.DONT MAKE SOMEONE A PRIORITY..WHEN THEY ONLY MAKE U AS AN OPTION!!!

-Don't be so naive as to believe that you will never love anyone as much as you love your ex..bila korang fikir mcm tu..sampai mampus korang akan terkenangkan die..what for?orang yang xpernah menghargai anda dont deserve to be remember!!

-INI PALING KORANG KENA ELAK..Don't find an excuse to ask them about any situation.contohnye tanya mak awk sihat?keje awk camne or please remind me again why we broke up? This will only hurt you in the end..seolah olah macam kamu still begging utk kembali bersama dia..sedangkan dia?pernah ke dia hiraukan korang?

-Don't tell him/her that you still love them..ini akan tambah melukakan korang lagik..jangan pernah sebut "saya masih xdapat lupakan awk la.."..dont darlings..please trust me..it wont help u..

-hapuskan segala barang2 yang boleh mengingatkan korang kepada ex korang like patung ke..teddy beer ke..or apa2..but be smart enough.. jgn buang things like LV bag ke..or some expensive stuffs hahaha..simpan je and anggap je your ex is like your bank account.:P

-Don't pretend like you are still together or think of yourselves as a couple. if ade orang tanya eh boyfriend awak camne?correct them..cakap korang dah clash..selagi korang pretend seolah2 korang kapel..selagi tu hati korang akan sakit.

-Checking your ex's facebook is a big NO!!itu akan buat korang makin sedih tengok gambar2 dia happy dengan kawan2 atau orang yg baru..kalau boleh remove dia dari friend list.bunyi macam kejam..but then..kalau itu akan membuat korang lagi better.,.just do that.

-Even if you feel like you hate them, don't bad-mouth them, it will just make you feel worse..kalau dia bodoh sbb tinggalkan kita..persetankan dia..jangan kita jadik bodoh duk maki2 dia sebab itu akan menghilangkan diri kita yang sebenar..dont change your attitude just because of someone yang xpernah MENGHARGAI korang!

-No Stalking!!!jangan pernah bertanya kawan2 korang ke..kawan2 your ex ke..jugak jgn pernah mendengar bile ade orang nak cerita tentang teman baru your ex..atau apa2 sajalah..jgn pernah bertanya dan jgn pernah mendengar!You don't need to know. You simply need to let it be..

i know it is very..very..very hard and hurt..but please..kita jangan pernah menjadi hamba cinta..kita jangan pernah sedih dan ingat orang yang xpernah ingat kat kita..

btw..
kalau korang pernah terfikir nak buat perkara bodoh seperti mahu membunuh diri..pastikan korang terjun dari tingkat paling tinggi..:P

so..time to..Delete. Forget. Format. Erase.happy trying..insyallah..:)

salam..im back for good no worries k..

gile panjang tajuk entry..im not trying to be a philosopher..but..take this as an advice..

Here it goes..

i have no idea why there are some peoples out there so difficult to acknowledged others..

bagi saya..kat mana pon kite berada.kita mesti kena ingat..at least..jaga sensitivity orang lain yang berada disekeliling kita..if can..try not to hurt people..whatever u do..please make sure that..u dont hurt others feelings..Always put yourself in others' shoes. If you feel that it hurts you, it probably hurts the other person, too.

in short..saya xfaham beberapa orang manusia yang kadang2 suka sangat sakitkan hati orang lain.seboleh bolehnye nak jugak orang tu rase terluka..and maybe mungkin kadang2 kita tak realized apa yang kite tuturkan itu..mengguris hati org lain..

guys..i give u examples..
i do hope whoever you are..
please do appreciate others..

depan orang yang xde anak..

kalau boleh kat depan orang kawen yang xde anak..xperlu nak duk cerita pasal anak2 kat depan die..ni kadang2..kite jumpa kawan lama kat reunion ke....pastu semuanya dah ade anak..then duk bercerita tentang anak..comelnye..bestnye..apa2 jelah ..sedangkan dalam ramai2 tu..ade yang xde anak..
so..cuba bayangkan apa perasaan org tu?
mesti terasa dan sedih kn?
try not to make others sad becoz of us..

kat depan orang miskin

kalau boleh jgn lah kite duk syok cerita tentang kereta yg kite pakai..rumah besar kite..bla bla..pastu beli barang grand2 then cerita/tunjuk kat kawan yg xde duit..yg tak de pape..mesti die kecik hati kn??

kadang2 kite sebenarnya tak perasan..dlm ramai2 kwn kite tu..ade yg tak berduit..xde kereta..xde barang branded2..then kite duk borak mcm2 tentang kekayaan ni..tentang kereta la ..apa lah..what for?

look at your friend..at least..pity her/him..
maybe die tak tunjuk depan kite die terasa..tp dalam hati?
bila kita duk selalu story dengan dia mcm tu..dia mesti rasa rendah diri..dan dia mesti akan rasa xsetaraf kawan ngn kita..so..mind ur words k.

kat depan orang yang kurang cantik

mentang-mentanglah kita rase kite cun daripada bidadari.janganlah kite duk ghairah cerita kat diaramai orang suka kite..org ni minat kita..orang ni gilakan kita..sedangkan kwn kite yg kurang cntik tu xde orang nak pon..mesti senyap2 dlm hati..die akan rase rendah diri..
kalau kita rasa kita cntik...kulit kita cantik..janganlah kite duk desak2 kawan kite yang mukanya penuh berjerawat..cntik x aku ari ni?ko rase sesuai x bedak ni ngn aku..eh kawan bf aku cakap kulit muka aku cantik..mybe kite just nak express apa yg kita rasa..but hello..
we are human friend..look at your friend and dont hurt her feeling..cant u?

saya pernah alami bila dulu..muke saya ade banyak jerawat..then ade kawan saya yg kulitnye mulus..asyik duk bandingkan kulit muke dia ngn saya..padahal saya tahu die xsengaja..tapi deep down in my heart..saya rasa rendah diri sgt..

depan orang kurang pandai..

kalau kite rasa kite ni pandai..masuk university.study oversea..keje best2..then kite jumpa kawan sekolah kite kejenye penoreh ke..janganlah kita duk cerite sgt tentang kerja kite..tentang bestnye kite kat oversea ke apa..sbb once kita bercerita..kita akan buat dia rase sedih even dia xcakap kat kita..kadang2 dengan bercerita mcm tu..kita buat die segan ngn kita..

saya pernah jugak..ada kawan yang sgt fluent in English..selalu duk cerita dekat saya how good her english..selalu cerita seolah2 kalau kite xtahu english ni..seolah2 kita ni bangang giler..so time tu saya rase rendah diri sgt sebab english saya ni broken giler..saya selalu ilang confident bila berhadapan dengan spesis2 camni..

so what if u are some superterror english user..a country's top scorer or a billionaire when u do not even know how to be nice to people..when u do not know how to be a good human to another human being??

so conclusionnye..
apabila kite berhadapan dengan orang yang x sama taraf ngn kita..or dengan orang yang tak seperti kita..
please do mind your words..
they are human being too..
they also have feeling..
at least..
appreciate them as a human being
:)

i can honestly say i really hate the one who always never knew how to appreciate and respect others feelings..

p/s: treat people on how u want to be treated.

why people hate you??

Sunday, November 27, 2011 | 0 Comments

ONLY two reason why people hate you..

they hate you because they wanna be YOU
or
they hate you because you are not like them..

sometimes..people hate you because they dont have what do u have..so actually..they dont hate you..they just wanna be like u but they cant..
maybe korang cantik..maybe korang pandai..or maybe korang xcantik tapi pandai, so they hate you because diorang nak jadik macam u..nak cantik.nak pandai nak baik mcm u..so..bile die tiada unsur2 tersebut..dia rasa cemburu..then bila dia cemburu..lama2 akan berubah kepada benci..
then at last..bila ada org tanya..dia akan jawab..

aku hate this girl
why?

sebab dia kerek ah..sebab dia berlagak ah..sebab dia sombong ah..
in fact..orang yang dibenci tu xtahu apa2 pon..
u label them
u put the word kerek.sombong, berlagak.
actually..u obviously hate them because you wanna be like them..

so..dont hate people just because you are not like them..

and if u feel hurt when people hate u..assuming that they want to have what do u have..so share a lil bit.. P


and ada jugak..that person xcun..xpandai..xcantik..but everybody like her..everybody adore her sedangkan yg si cantik, si pandai and si kaya tu..xde pon ramai2 nak suka and adore dia..so sure they will hate you..then dia akan create satu story untuk make people hate you..why?because they wanna be like you..they wanna be humble like you but they cant..they wanna be as nice as u but they cant..they think that they are so perfect to deserve to be liked like you but they failed..

remember this..when people hate you..just pay them no mind..sometimes..The people who hate successful people are usually, unsuccessful..and etc..so on and so forth..kadang2 kite rasa down sgt..kite akn rasa kite ni teruk..apa salah aku?why the hate me?? so..my advice is..If you become successful and any people decide to hate you, it's because of their own fears, not because you have suddenly become a 'bad person'. ..think positive.


and another reason why people hate you because you are not like them..
just because u dont agree with them..they hate you.
just because u are not wearing like them..not eat what they eat..not so great like them..they hate you..
sometimes dia rasa dia lemah lembut..dia soft spoken..so dia benci korang just kerana korang kasar.korang cakap main lepas je..so..they want u to be them..they hate you when they judge you from their perspective..
eh aku xsuka orang yang kasar..aku xsuka la orang yang mcm ni..aku xsuka la orang yang tulis mcm ni..(padahal dlm hati diorang cakap..dia sepatutnye tiru mcm aku..die sepatutnye lemah lembut mcm aku..dia sepatutnnye tulis mcm aku..dia sepatutnye pakai mcm aku)

so for me..
dont hate somebody when they are not like you..let them be in their way..
it is a worse things to hate people just because they are not that great as you..
it is a worse things to hate people just because they dont agree with u..

then..
when people hate you just because you are not like them..
just let them be..dont feel bad..
mind this..
we do not live to please everyone!!!
just stand for what you are believe is good for you..dont bother about haters..
coz if they hate you because you are not LIKE them..
prove to them that EVEN you are not like them..
u are BETTER then them..

bagi saya..
saya ade prinsip saya sendiri..

I DONT NEED TO PRETEND JUST TO PLEASE ANYBODY..
i dont care what other may think about me..because I want to live my life the way I want..
if i dont agree with someone..it is because i have a strong reason behind it..i dont hate people for no reason..i dont hate people just because of this two shit reasons!!

i always remind myself that life is too short to wasting your time by hating people..so..i will try as hard as i can not to hate everyone..

ya..
it is true..When some hurt your dignity, it hurts, but I always tell myself that I am who I am ... NO matter what others say...

so:
live with peace.
that was from my perspective....what about you guys?

p/s: sorry for my grammatical error..sorry malas nak re-check hahaha..:)

thanks for reading this..
 Budak2 yg lahir pd thn 80/90an mesti ingat mase sekola rendah dulu: -

* kat sekolah ade salesman jual buku cerita. hari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gambar je. bile ade program Nilam, sibuk semua nak pinjam buku. .
* pakai pensel box yang bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
* main lwn pemadam, sayang nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
* pakai pembaris yang bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
* cikgu pakai pembaris kuning panjang.
* bulu ayam jd ramping kerana sering dijadikan rotan.
* time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
* jam tgn Boy London jadi idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
* Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
* Siri kartun;DRaGON BALL, power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. 



Budak2 zaman sekarang x smpt layan bende2 ni..asyik ngadap tv n ps.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita kawan2. Rindu nak balik zaman kanak-kanak.Masa tu pakai tudung senget-benget pun nampak cute. Tapi kalau dah besar panjang pakai tudung senget-benget, lagila nampak cute kot,huhu...

Kepahitan Itu Indah Betul ke?

Saturday, November 19, 2011 | 0 Comments




JERING....==" hohoho....lama dah tak makan benda ni....huhu....tetiba tadi makan pahit gilerr kot....cam makan sayur peria tu haaa.....hahahha....tatau sayur yang aku cerita ni??? Pergilah google...=p


Ok, berbalik kepada cerita aku.....urmm, sebenarnya segala yang pahit tu mengajar kita erti kehidupan....heheh, pahit dalam kehidupan jika kita berfikir sejenak, sebenarnya menjadikan kita lebih dewasa dan matang dalam sesuatu perkara...


Tak percaya?? hohoho...cuba korang fikir balik kisah2 silam korang yang pahit sebelum ni....huhuhu....mungkinkah ia "Sejarah mungkin Berulang.."? lalala~  atau "Sejarah mengajar erti kehidupan"?? errrr.....sori kalau salah...huhu....


Samalah macam sayur ulam yang aku makan tadi....termasuklah apa2 sayur yang pahit tu....sebenarnya, yang pahit tu lah yang baik untuk kesihatan...hehhe....bukti?? apa yang aku baca, kepahitan sayur boleh mengurangkan risiko kencing manis....huhuhu....kalau korang ade parut, parut pon cepat hilang....hehhe, lagi??? nyamuk pon tak suka kalau darah korang pahit sangat[yang ni tipu...huahua] saje2 je.... ;p


Kesimpulannya, segala kepahitan, ujian yang kita terima pasti ade hikmahnya.....hehhe...~~

3GP best!!!

Saturday, November 19, 2011 | 0 Comments











Assalamualaikum....heheh....belum tengok lagi movie 3GP?? hahha superbb!! macam video klip yang dibuat sendiri oleh salah seorang artis Malaysia kita....hehhe....tak payah bagitau la sape....hoho, nanti korang pergi google, pastu tengok video XXX tu buat tambah dosa plak kan.....hohoh.....tak yah nak pastikan lagi sebab rata2 orang dah ban pon video klip tuh ....(tersasar plak dari 3GP kan) heheh...







KENAPA CERITA NI BEST??


1. "Movie 3GP ni ade aksi GANAS, GERUN, GHAIRAH iaitu trademark cerita tu sendiri".... ==" lebih kurang macam tu la kata salah seorang pelakon dia waktu ditemu ramah dalam TV9....


2. Sebab ade cerita hantu dalam cerita ni.......haaaaaaaaa, korang suka kan tengok cerita hantu ni.....hahhaah, hantu2 dia menggoda lagikk......=="

3. Sebab pelakon dia semua cantik2.....SERIOUSLY!! =="  sebab tu diorang ni terpilih untuk berlakon dalam cerita nih...ingat senang ke nak berlakon cerita macam ni?? dah serupa cerita luar negara yang kena tapis nak masuk Malaysia tu haaa.....(aikk aku plak kantoi....hahah)... haaaa, diorang ni memang pandai berlakon lagi2 berdasarkan TRADEMARK cerita nih.... SUPERBB!!! THUMBS UP SKIT!!

Jawapan yang bakal berada di fikiran anda:

Elehhh, ko nak tegur orang tau plak?? macam la beriman sangat?? 

Dalam Dunia ni, pasti ada yang melakukan kesilapan, dan kerana itulah wujudnya PENDAKWAH mahupun sahabat2 untuk menegur kita, PENDAKWAH sendiri pasti ada juga melakukan kesilapan dan sekiranya PENDAKWAH itu terpilih daripada orang2 yang beriman seperti malaikat, maka tidalah PENDAKWAH di dunia ini.... <<<, dipetik daripada Facebook ;) wink wink....

BFF 4 Ever

Friday, November 18, 2011 | 0 Comments


Hye peep....hari ni tak de citer yg best yg aku nak post...cuma dari hari tuh nak post bout my lovely fwens ni tp tak post2.so ari nie,time pon free aq pon post arr...hope u;all like it....K guys this pic tak tahu lah taken bile tp seingat aku pic ni selepas aku nikah n pic ni d Kelantan.....Best best time ni and lot's of memory....


Kawan2 aku mmg gile n suma gonjeng suma masuk kepala,n masing2 perangai pelik tp kite suma masuk....Actually they all ni kawan sekolej aku ms d cosmo....kite owg mmg rapat..mcm mn rapat??hurm ntah ek...but we close lah...selali lepak sesama,mkn sesama...ngupat sesama n plasing sesama...kira suma nyer sesama arr...Affiq,Fahd,Fendy,Arex,Emy,Hafiz....sapa g ek aku tak sebut...hurm...

A real friend is one who walks in when the rest of the world walk out.

A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words.


Best friend is someone who knows all about you and loves you anyway.


Each friend represents a world in us, a world possibly not born until they arrive, and it is only by this meeting that a new world is born.


Sekarang nie suma dah buat haluan masing2 memandang dah de yg kawin n de de kerjaya masing2...Aku bangga dgn derang....Walaupon kite dah tak dpt jd gile2 mcm dulu i hope u'all keep our memory....I Love You All.....

Thursday, November 17, 2011 | 0 Comments


Umum kita sudah mengetahui bahawa berpasangan, bercinta, couple selain daripada hubungan sah suami isteri dan apa sahaja istilah yang seerti dengannya adalah haram di sisi agama kita Islam.
Walau bagaimanapun, jika kita lihat pada generasi kita yang bergelar remaja sekarang, ramai yang hanyut dalam arus percintaan. Setelah terngadah baru tersedar bahawa cinta yang terbina itu memakan diri sendiri. Cinta yang terjalin tadi akhirnya sia-sia, punah seribu harapan, impian, dan janji-janji.
Nasi sudah menjadi bubur, penyesalan memang akan tetap singgah. Kesunyian akan menerpa. Namun ingat wahai muslimah! Jangan pernah berkata yang hati anda kosong hanya kerana 'I have no boyfriend' sebab Allah tetap ada. Kembalilah bersujud kepada-Nya. Tanamkan kepercayaan kepada-Nya.
Sememangnya jodoh itu ketentuan Ilahi, tetapi kita pernah mendengar bahawa peluang tidak datang bergolek, begitu juga dengan jodoh. Berdoa juga adalah satu usaha, jadi berdoalah kepada-Nya moga dipertemukan dengan lelaki yang baik dan soleh. Ingat! Lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik, bukannya lelaki yang hensem untuk perempuan yang cantik dan sebaliknya

Jangan berasa rendah diri, ingatlah bahawa segala yang diciptakan Tuhan adalah cantik. Jika inginkan jodoh yang baik, perbaikilah diri anda, muhasabahlah diri, hentikan perkara yang dilarang-Nya dan kerjakan segala perintah-Nya selagi pintu taubat masih terbuka luas. Di sini, sekadar ingin mengutarakan pendapat dan berkongsi tips kepada para muslimah, jangan jadikan kegagalan cinta sebagai penamat hidup anda. Teruskanlah berusaha kerana dirimu begitu berharga.
TIPS MENGATASI PUTUS CINTA:
1. Kembali kepada-Nya – Banyakkan beribadah termasuk melakukan amalan sunat. Luangkanlah lebih masa dengan-Nya.
2. Sentiasa ingat jodoh itu ketentuan Allah - anggap semua yang berlaku adalah ujian daripada Allah dan ada hikmah disebaliknya. Sesungguhnya Allah tidak menurunkan ujian jika hamba-Nya tidak mampu untuk menanggungnya. Bersabarlah.
3. Meminta nasihat ibu bapa atau orang terdekat – Ibu bapa adalah yang terbaik dalam memberikan nasihat kerana sudah merasa asam garam kehidupan dan tahu apa yang terbaik untuk kita. Jika berasa malu atau takut untuk meminta nasihat daripada ibu bapa, sekurang-kurangnya berkongsilah masalah anda dengan orang yang terdekat dan rapat seperti kawan baik. Jangan pendamkan di dalam hati, nanti semakin merana diri.
4. Buang semua tentang si dia – Jika anda tidak sanggup membuang kenangan anda berdua, letaklah jauh dari sudut penglihatan anda supaya anda tidak berasa sedih dan ingin kembali dengannya. Buang nombor si dia dan segala mesej yang terdapat dalam telefon bimbit anda.
5. Sibukkan diri – Lakukan apa sahaja kerja yang baik dalam kehidupan seharian anda supaya anda tidak terlalu memikirkannya. Sekiranya ada aktiviti, libatkan diri. Dengan itu boleh mengurangkan kesedihan yang melanda.
6. Muhasabah diri – Jangan ikutkan perasaan, terimalah hakikat bahawa dirinya bukan untuk anda. Ada yang lebih baik.
7. Berkawan dengan ramai orang – Janganlah kerana putus cinta anda tidak mahu bergaul. Namun, kawal pergaulan anda sebagai seorang muslimah. Menambah kenalan adalah baik dalam mengukuhkan ukhwah. Di samping itu anda akan berasa kesedihan putus cinta itu akan hilang sedikit demi sedikit.
Dengan perkongsian ini, diharapkan serba sedikit dapat membantu muslimah sekalian yang mungkin menghadapi masalah putus cinta. Sekali lagi diingatkan, bercinta tanpa ikatan yang sah adalah HARAM. Kesannya adalah seperti ini, PUTUS CINTA. Akhirnya diri sendiri yang merana.
Ayuh muslimah! Bangkitlah dengan kekuatan dirimu. Cinta manusia bukanlah segalanya, tetapi cinta kepada Allah cinta yang hakiki. Sampai suatu ketika, dengan adanya cinta terhadap-Nya, semoga Dia akan menjodohkanmu dengan lelaki yang mencintaimu untuk mendapat keredhaan-Nya.
Sulamkanlah cinta itu dengan ikatan yang SAH.
Wallahua'lam.

The Muppets (2011)

Thursday, November 17, 2011 | 0 Comments

TheMuppets1Sheet.jpg
The Muppets is a theatrical Muppet movie which will be released in U.S. theaters by Walt Disney Pictures on November 23, 2011. The script was written by Jason Segeland Nick Stoller, the writer-director team behind the 2008 film Forgetting Sarah Marshall; and James Bobin, co-creator of the HBO series Flight of the Conchords, directed the film.
The film started production in September 2010. Principal photography for The Muppets began on October 30, 2010 and concluded on February 11, 2011. Walt Disney Pictures has announced that the movie will be released in theaters on November 23, 2011. Theatrically, the film will be accompanied by a brand-new short film featuring Disney and Pixar's Toy Story characters

Official Synopsis

On vacation in Los AngelesWalter, the world's biggest Muppet fan, and his friends Gary (Jason Segel) and Mary(Amy Adams) from Smalltown, USA, discover the nefarious plan of oilman Tex Richman (Chris Cooper) to raze the Muppet Theater and drill for the oil recently discovered beneath the Muppets' former stomping grounds. To stage The Greatest Muppet Telethon Ever and raise the $10-million needed to save the theater, Walter, Mary and Gary help Kermit the Frog reunite the Muppets, who have all gone their separate ways: Fozzienow performs with a Reno casino tribute band called The MoopetsMiss Piggy is a plus-size fashion editor at Vogue Paris, Animal is in a Santa Barbara clinic for anger management, and Gonzo is a high-powered plumbing magnate. With secret, signature, celebrity cameos, "The Muppets" hits the big screen November 23, 2011.


Ok serba skit ttg this movie u'all sholud tgk this movie...and as me mmg tak sabar nak tgk and bwk my lovely princee pie...coz dulu ms kecik2 aku selalu tgk this movie.......



Follow by Email

About