Followers

Ini Semua Tentang Hebat

Monday, December 26, 2011 | 0 Comments

hari ni aku ceria seceria mentari pagi yang arghhhh full moon.

rindu rinduan si ikan gelama jantan itu sememangnya pasti.
bakckground baru, lagu lagu baru di blog semua nya hebat sekali :)
aku suka diri aku sebab aku nampak lebih hebat jika aku jadi diri sendiri.



dah macam kena sawan ayam bila nampak background lawa lawa dekat shabby.
playlist music pun cool habis. lagu akan still berjalan even korang baca older post.
ini di katakan hebat hebat belaka :)

bila dah semua nya dah comel dan tidak tunggang langgang maka ayat ayat nya juga mesti lah dasyat.
biar semua baca tak bosan.
aku taknak jadi blogger yang tahpape.
kerja nak kutuk orang je. kalau boleh hari hari rasa mcm nak kritik orang lain.
ingat kita ni pengkritik maharajalawak ke?

aku pernah tertipu, di tipu, menipu dan segala yang nipu-nipu ni hanya untuk nampak hebat.
apa faedah nya? dapat masuk majalah mangga edisi limited edition ke?

orang cakap, tak semua apa yang kita nak kita boleh dapat dalam hidup.
bagi aku, no.
sebab?
usaha dan doa. kau yakin kau boleh, kau yakin kau tu hebat.
aku tak mudah nak giving up konon serah pada takdir.
takdir apa kalau kau pemalas?
takdir apa kalau kau memang tak work on it nak dapat apa yang kau nak.
no, tu semua tipu belaka.

ini kembar aku yg pompuan tu lah, dulu bukan main kurus sekarang berat kita lebih kurang je, minachi.
60 plus kg :-D

yakin dengan diri sendiri, yes aku boleh, aku nak itu, aku kena dapatkan dengan apa cara sekalipun.
dalam salatun salatin hidup aku, aku tak akan pernah menyerah.
untuk apa hidup kalau semua nya bergantung pada takdir?
"aku pasrah" konon nya.
"aku redha" boleh blah ah kau.

jadi manusia ni kena nampak hebat. bukan hebat sombong bodoh.
tapi hebat dengan sesuatu yang korang boleh tunjuk dekat orang lain.
bukan hebat bila gambar kau di fb dapat like ribu ribu.
bukan hebat sebab blog kau ada orang follow berjuta juta orang baca.
dan juga bukan hebat bila video kau di youtube orang share di laman sesawang yang bersawang ni.
hebat lah sebab kau ni memang hebat. hebat faham tak jenis hebat cane ni? tolong lah faham. haha

nak tahu apa yang hebat tentang manusia ni?
mereka hebat bersandiwara. hidup dalam lakonan.
dunia ibarat tempat pentas lakonan. kisah hidup kau ibarat drama di astro ria.
lakonan lebih hebat dari maya karin. kalah angelina jolie.
itu hakikat jadi manusia.
terkadang, depan manusia lain kita lah malaikat.
belakang manusia, kita lah iblis kita lah setan.
weh perempuan, aku tahu kita ni lembik. aku tahu kita ni lemah.
tapi, tu semua bukan halangan untuk kita jadi hebat dan dapatkan apa yang kita nak.

kalau lah aku ni ada kuasa yang paling power dalam dunia, aku nak semua yang aku dah senaraikan jadi kenyataan.
kau ingat sekolah je ke ada misi dengan misi yang ada dekat lencana sekolah korang tu?
hidup ni kena ada misi dan visi. hidup juga perlu semua tu

kalau korang rasa jadi budak sekolah rendah itu hebat, korang salah.

kalau korang rasa jadi senior form5 itu dah cukup macho, korang patut tanya pada cermin dan kalau cermin tu rasa rasa macam dia boleh jawab itu dah sudah cukup bagus.
kalau korang rasa jadi budak tingkatan 6 tu dah cukup matured, sila keluar dari dunia sekolah dan rasa apa yang 'kami' rasa.
sila kan menjadi pelajar U/college dan baru korang tahu langit tu tinggi KLCC atau rendah seperti rumah kos 
rendah.


ps : kalau kita dah cuba sedaya upaya tapi tak boleh juga, jangan salah kan ibu yang mengandung salahkan ayah yang tak boleh mengandung.
semua orang mampu jadi hebat, aku ulang semua orang.
dan oh ya, siapa nak badan kekal lansing dan melentik sila lah maingymnastic dan juga swimming.
ini benar ya.(memandangkn berat aku dah melampau batas memang aku perlu turunkn berat badan aku sbb dah ada yang tegur..booooo)



Follow by Email

About