Followers

Thanks Because Being My Husband

Sunday, November 27, 2011 | 0 Comments

I love my husband simply because he is my HUSBAND , my partner in life and he is a promise from GOD... Because of my husband i have beautiful daughter. God knows how thankful i am in Him for giving them into my life and for becomes us one happy family

I LOVE MY HUSBAND BECAUSE HE'S MY LIFE...WITHOUT HIM, I AM NOTHING...

I love my husband because he is my best friend , my best caretaker, my lover , and most of all trusts me and trustworthy!!! Abg , I love you more than my life !!!


THERE'S NO ONE MORE PERFECT FOR ME!!!!.....THAN MY "HUSBAND".....♥


p/s: Hanya satu ku pinta "Cintailah aku sejujur hatimu, akan aku serahkan seluruh jiwa ragaku untukmu dan hanya dirimu untuk kini, dan selama-lamanya"

Mengatasi Frust Putus Cinta

Sunday, November 27, 2011 | 0 Comments

Aduh… putus lagi… putus lagi ! Kenapa hal ini harus terjadi padaku !” Mungkin itu yang sekarang bakal terlintas di benak kamu – kamu yang baru aja putus cinta. Sebenarnya, putus cinta itu suatu hal yang biasa dalam kehidupan manusia, yang menjadi tidak biasa ketika kita menghadapinya dengan penuh ke-shock-an, tanpa disangka- sangka. Jadi, daripada mengeluh, lebih baik cari cara mengatasi kepahitan agar kepedihan hatimu cepat hilang.
Pilih saranan yang sesuai dengan hatimu. Disini saranannya:
+ Legakan hatimu
Langkah pertama, khusus buat gadis – silakan masuk bilik dan menangislah sepuasnya . Ingat semua memori yang indah selama kamu berdua, kemudian menangis sampai kering air mata . Kalau perlu putar saja lagu – lagu sentimental biar air mata keluar lebih deras lagi. Buat hati kamu jadi lega. Bila sudah lega, tidur saja. Bangun nanti kamu akan lebih berasa segar sedikit.
Buat lelaki, pukul apa saja yang kamu mahu (jangan pukul orang). Karung tinju adalah tempat terbaik buat lelaki-lelaki yang baru putus melepaskan perasaan marah, geram, sedih , kecewa dan sebagainya.
+ Remember the bad things
Ambil pensil dan kertas, kemudian tulis senarai negatif pasangan kamu. Tulis juga segala peristiwa-peristiwa yang kamu anggap sebagai kejadian yang tak termaafkan tapi akhirnya kamu maafkan juga (dulu) kerana masih sayang .Setelah itu, kamu baca senarai yang baru kamu buat. Kamu bakal sedar, putusnya hubungan itu memang sudah semestinya terjadi. Kamu beruntung terlepas dari tangan orang yang salah.
+ Bye Bye Bye
Buang semua barang yang ada hubungannya dengan kisah kasih kalian berdua dulu. Mulai dari foto – fotonya, sehinggalah teddy bear yang dia berikan sewaktu Valentine. Ini penting, biar ingatan kamu cepat lupa segala kenangan bersama. Jika tidak, kamu akan sentiasa dihantui bayangannya tatkala melihat barang-barang pemberiannya.
+ As Bad As I Wanna Be !
Yup ! Jadi gila-gila sedikit asalkan tidak melampau batas ! Lakukan saja hal – hal yang dia larang semasa kalian berkasih dulu (tentunya yang bukan negatif atau yang mendatangkan kesan buruk bagi diri kita sendiri). Seperti, hal – hal yang dulu kamu tidak pernah cuba. . Misalnya, dulu dia melarang kamu menyertai ekspedisi memanjat gunung, sekarang sertai saja mana-mana kegiatan lasak yang kamu minati dan lakukan!. Puas kan ! Tiada siapa melarang lagi! Begitu juga dulu dia melarang kamu bermain bowling bersama teman-teman . Sekarang kamu ada banyak masa untuk melakukannya. Bak kata lakukan apa yg dulu dia tak suka anda lakukan ketika bersama dia dulu#8230;
+ Create things
Putus cinta itu kadang-kala menimbulkan inspirasi tersendiri bagi sebahagian orang untuk berkarya. Ini positif. Kalau kita perhatikan, puisi- puisi bukan saja menceritakan tentang indahnya cinta. Tapi menceritakan juga tentang pahit getirnya. Jadi kreatiflah! Anggap kejadian yang menimpa kamu itu bukan musibah, tapi anugerah yang ada hikmahnya. Siapa tau esok kamu bakal jadi pereka fesyen ternama setelah mengeluarkan ciptaan unggul yang bertema “Pieces of My Broken Heart”


+ Berkumpul Bersama Teman
Hindari menghabiskan hujung minggu sendirian, kerana pasti sangat menyiksa kamu. Jemput teman-teman kamu ke rumah, sewa/beli VCD banyak-banyak dan menonton ramai-ramai. Kamu juga dapat mengingati masa lalu bersama teman- teman yang penuh kenangan manis dan lucu, sebelum terikat dengan kekasih kamu. Pasti akan menghiburkan hati kamu yang gundah apabila dapat ketawa bersama teman-teman seperti waktu lalu.
+ Cari penganti !
Satu-satunya cara efektif untuk melupakan seseorang, ya… , cari penggantilah ! Ingat, dunia kan luas. Kumbang dan bunga bukan seekor. Yang kamu perlu lakukan, bukalah hati kamu untuk menerima orang lain yang mungkin lebih baik dari kekasih kamu dahulu.. Itu saja. Ingat..! mungkin yang baru lebih baik dari yang lepas.

+ I will survive…

Dengarlah lagu “I will Survive” yang sudah dinyanyikan dalam banyak versi. Lagu itu pasti membuat kamu jadi lebih kuat untuk menerima perpisahan. Percayakan diri kamu. Kuatkan semangat untuk terus melalui hari-hari yang mendatang. Berikut sedutan lagunya… I will survive. As long as I know how to love I know I’ll be alive. I’ve got all my life to live. I’ve got all my love to give. I will survive.
Ya! Kehidupan perlu diteruskan… … …
Berpisah bukan bererti hidup kamu telah berakhir.. mungkin ini satu langkah untuk anda membuka lembaran baru


Image Detail
it's hard to find someone that you can rely when u need a shoulder to cry on..





guys..in this cruel life..I have learned one very important lesson..you have to learn never to trust anyone!!never!!You can never rely on anyone because in the end, you will only have yourself to be with you and fight with you until the end...

kadang2.. the only reason someone stay with you is either THEY NEED SOMETHING from you or that they have NO ELSE to go with..am i rite??

and another important lesson i learned..never trust a THRD PARTY or ORANG KETIGA dalam mana2 urusan dan keadaan..
see..im bitching and im judging lol..(but saya bercakap berdasarkan pengalaman saya..im not tuding jari kat sapa2 just talking in general lol but sapa yang terpijak tahik die terasa busuk la)

lesson no 1.

sekiranya dalam percintaan atau perkahwinan korang..jgn pernah gunakan org ketiga untuk menyelesaikan masalah kamu berdua..or jgn pernah gunakan org ketiga untuk menyatukan kamu berdua..trust me..kelak.org ketiga itulah yg akan menjoyah menanjingkan korang...org ketiga itulah yang menghancur remuk kan segalanya..samada die berjuang macam pejuang Taliban utk memisahkan kamu dan pasangan..ataupun dia berani mati merampas pasangan kamu ..

lesson no 2..

jangan pernah mengadu masalah kamu dan sahabat kamu kepada org ketiga..

let say la..kamu ada problem or xpuas hati apa2 ngn sahabat kamu..dan kamu menceritakan tentang masalah kamu kepada org ketiga tersebut dgn harapan dia akan menyelesaikan masalah kamu..or dgn harapan jiwa kamu sedikit ringan dgn storykan masalah kamu kepada org ketiga..

tapi..kelak org ketiga itulah yang melaga-lagakan kamu dan sahabat kamu..sehinggakan kamu yang selama ini hanyalah berselisih faham sedikit sahaja..tetapi tiba2 menjadi besarbapak gile babas atau semakin cederaparah.tak pasal2 kamu bertukar status daripada manusia kepada ayam kerana hanya menjadi bahan untuk dilaga-lagakan lol..*tolong gelak untuk korang..:P

so be careful my dear readers..never trust anybody..
and never trust any THIRD PARTY in whatever situation..

mind this..jangan pernah percayakan mana2 orang ketiga..because when u trusting them..is like giving them ability which they will obviously USE TO HURT u people..You have to learn to fight and be independent!! when they eat you..u have to be ready for good-byes, sorry, and even hilang tanpa khabar berita because inilah yang biasa dilakukan oleh pengkhinat..

my advice is..put ur fully trust to Allah..try avoid orang2 yang PERNAH dan BERPOTENSI mengkhianati anda..but If you can’t run and hide from them, it is better if you faced them and play their game, but with one condition: you have to beat them!!!

here some tips how to get over and forget your ex...follow this insyallah it will help you enough..please darling.. stop remembering and stop thinking about that jerk...

-jangan pernah lagi berjumpa dengan your ex.jangan melakukan kesilapan like what u did before with your ex..macam pergi tengok wayang ke apa.sleeping with them ke...dont do this..dia hanya cari korang time diorang bosan..ingat tu.DONT MAKE SOMEONE A PRIORITY..WHEN THEY ONLY MAKE U AS AN OPTION!!!

-Don't be so naive as to believe that you will never love anyone as much as you love your ex..bila korang fikir mcm tu..sampai mampus korang akan terkenangkan die..what for?orang yang xpernah menghargai anda dont deserve to be remember!!

-INI PALING KORANG KENA ELAK..Don't find an excuse to ask them about any situation.contohnye tanya mak awk sihat?keje awk camne or please remind me again why we broke up? This will only hurt you in the end..seolah olah macam kamu still begging utk kembali bersama dia..sedangkan dia?pernah ke dia hiraukan korang?

-Don't tell him/her that you still love them..ini akan tambah melukakan korang lagik..jangan pernah sebut "saya masih xdapat lupakan awk la.."..dont darlings..please trust me..it wont help u..

-hapuskan segala barang2 yang boleh mengingatkan korang kepada ex korang like patung ke..teddy beer ke..or apa2..but be smart enough.. jgn buang things like LV bag ke..or some expensive stuffs hahaha..simpan je and anggap je your ex is like your bank account.:P

-Don't pretend like you are still together or think of yourselves as a couple. if ade orang tanya eh boyfriend awak camne?correct them..cakap korang dah clash..selagi korang pretend seolah2 korang kapel..selagi tu hati korang akan sakit.

-Checking your ex's facebook is a big NO!!itu akan buat korang makin sedih tengok gambar2 dia happy dengan kawan2 atau orang yg baru..kalau boleh remove dia dari friend list.bunyi macam kejam..but then..kalau itu akan membuat korang lagi better.,.just do that.

-Even if you feel like you hate them, don't bad-mouth them, it will just make you feel worse..kalau dia bodoh sbb tinggalkan kita..persetankan dia..jangan kita jadik bodoh duk maki2 dia sebab itu akan menghilangkan diri kita yang sebenar..dont change your attitude just because of someone yang xpernah MENGHARGAI korang!

-No Stalking!!!jangan pernah bertanya kawan2 korang ke..kawan2 your ex ke..jugak jgn pernah mendengar bile ade orang nak cerita tentang teman baru your ex..atau apa2 sajalah..jgn pernah bertanya dan jgn pernah mendengar!You don't need to know. You simply need to let it be..

i know it is very..very..very hard and hurt..but please..kita jangan pernah menjadi hamba cinta..kita jangan pernah sedih dan ingat orang yang xpernah ingat kat kita..

btw..
kalau korang pernah terfikir nak buat perkara bodoh seperti mahu membunuh diri..pastikan korang terjun dari tingkat paling tinggi..:P

so..time to..Delete. Forget. Format. Erase.happy trying..insyallah..:)

salam..im back for good no worries k..

gile panjang tajuk entry..im not trying to be a philosopher..but..take this as an advice..

Here it goes..

i have no idea why there are some peoples out there so difficult to acknowledged others..

bagi saya..kat mana pon kite berada.kita mesti kena ingat..at least..jaga sensitivity orang lain yang berada disekeliling kita..if can..try not to hurt people..whatever u do..please make sure that..u dont hurt others feelings..Always put yourself in others' shoes. If you feel that it hurts you, it probably hurts the other person, too.

in short..saya xfaham beberapa orang manusia yang kadang2 suka sangat sakitkan hati orang lain.seboleh bolehnye nak jugak orang tu rase terluka..and maybe mungkin kadang2 kita tak realized apa yang kite tuturkan itu..mengguris hati org lain..

guys..i give u examples..
i do hope whoever you are..
please do appreciate others..

depan orang yang xde anak..

kalau boleh kat depan orang kawen yang xde anak..xperlu nak duk cerita pasal anak2 kat depan die..ni kadang2..kite jumpa kawan lama kat reunion ke....pastu semuanya dah ade anak..then duk bercerita tentang anak..comelnye..bestnye..apa2 jelah ..sedangkan dalam ramai2 tu..ade yang xde anak..
so..cuba bayangkan apa perasaan org tu?
mesti terasa dan sedih kn?
try not to make others sad becoz of us..

kat depan orang miskin

kalau boleh jgn lah kite duk syok cerita tentang kereta yg kite pakai..rumah besar kite..bla bla..pastu beli barang grand2 then cerita/tunjuk kat kawan yg xde duit..yg tak de pape..mesti die kecik hati kn??

kadang2 kite sebenarnya tak perasan..dlm ramai2 kwn kite tu..ade yg tak berduit..xde kereta..xde barang branded2..then kite duk borak mcm2 tentang kekayaan ni..tentang kereta la ..apa lah..what for?

look at your friend..at least..pity her/him..
maybe die tak tunjuk depan kite die terasa..tp dalam hati?
bila kita duk selalu story dengan dia mcm tu..dia mesti rasa rendah diri..dan dia mesti akan rasa xsetaraf kawan ngn kita..so..mind ur words k.

kat depan orang yang kurang cantik

mentang-mentanglah kita rase kite cun daripada bidadari.janganlah kite duk ghairah cerita kat diaramai orang suka kite..org ni minat kita..orang ni gilakan kita..sedangkan kwn kite yg kurang cntik tu xde orang nak pon..mesti senyap2 dlm hati..die akan rase rendah diri..
kalau kita rasa kita cntik...kulit kita cantik..janganlah kite duk desak2 kawan kite yang mukanya penuh berjerawat..cntik x aku ari ni?ko rase sesuai x bedak ni ngn aku..eh kawan bf aku cakap kulit muka aku cantik..mybe kite just nak express apa yg kita rasa..but hello..
we are human friend..look at your friend and dont hurt her feeling..cant u?

saya pernah alami bila dulu..muke saya ade banyak jerawat..then ade kawan saya yg kulitnye mulus..asyik duk bandingkan kulit muke dia ngn saya..padahal saya tahu die xsengaja..tapi deep down in my heart..saya rasa rendah diri sgt..

depan orang kurang pandai..

kalau kite rasa kite ni pandai..masuk university.study oversea..keje best2..then kite jumpa kawan sekolah kite kejenye penoreh ke..janganlah kita duk cerite sgt tentang kerja kite..tentang bestnye kite kat oversea ke apa..sbb once kita bercerita..kita akan buat dia rase sedih even dia xcakap kat kita..kadang2 dengan bercerita mcm tu..kita buat die segan ngn kita..

saya pernah jugak..ada kawan yang sgt fluent in English..selalu duk cerita dekat saya how good her english..selalu cerita seolah2 kalau kite xtahu english ni..seolah2 kita ni bangang giler..so time tu saya rase rendah diri sgt sebab english saya ni broken giler..saya selalu ilang confident bila berhadapan dengan spesis2 camni..

so what if u are some superterror english user..a country's top scorer or a billionaire when u do not even know how to be nice to people..when u do not know how to be a good human to another human being??

so conclusionnye..
apabila kite berhadapan dengan orang yang x sama taraf ngn kita..or dengan orang yang tak seperti kita..
please do mind your words..
they are human being too..
they also have feeling..
at least..
appreciate them as a human being
:)

i can honestly say i really hate the one who always never knew how to appreciate and respect others feelings..

p/s: treat people on how u want to be treated.

why people hate you??

Sunday, November 27, 2011 | 0 Comments

ONLY two reason why people hate you..

they hate you because they wanna be YOU
or
they hate you because you are not like them..

sometimes..people hate you because they dont have what do u have..so actually..they dont hate you..they just wanna be like u but they cant..
maybe korang cantik..maybe korang pandai..or maybe korang xcantik tapi pandai, so they hate you because diorang nak jadik macam u..nak cantik.nak pandai nak baik mcm u..so..bile die tiada unsur2 tersebut..dia rasa cemburu..then bila dia cemburu..lama2 akan berubah kepada benci..
then at last..bila ada org tanya..dia akan jawab..

aku hate this girl
why?

sebab dia kerek ah..sebab dia berlagak ah..sebab dia sombong ah..
in fact..orang yang dibenci tu xtahu apa2 pon..
u label them
u put the word kerek.sombong, berlagak.
actually..u obviously hate them because you wanna be like them..

so..dont hate people just because you are not like them..

and if u feel hurt when people hate u..assuming that they want to have what do u have..so share a lil bit.. P


and ada jugak..that person xcun..xpandai..xcantik..but everybody like her..everybody adore her sedangkan yg si cantik, si pandai and si kaya tu..xde pon ramai2 nak suka and adore dia..so sure they will hate you..then dia akan create satu story untuk make people hate you..why?because they wanna be like you..they wanna be humble like you but they cant..they wanna be as nice as u but they cant..they think that they are so perfect to deserve to be liked like you but they failed..

remember this..when people hate you..just pay them no mind..sometimes..The people who hate successful people are usually, unsuccessful..and etc..so on and so forth..kadang2 kite rasa down sgt..kite akn rasa kite ni teruk..apa salah aku?why the hate me?? so..my advice is..If you become successful and any people decide to hate you, it's because of their own fears, not because you have suddenly become a 'bad person'. ..think positive.


and another reason why people hate you because you are not like them..
just because u dont agree with them..they hate you.
just because u are not wearing like them..not eat what they eat..not so great like them..they hate you..
sometimes dia rasa dia lemah lembut..dia soft spoken..so dia benci korang just kerana korang kasar.korang cakap main lepas je..so..they want u to be them..they hate you when they judge you from their perspective..
eh aku xsuka orang yang kasar..aku xsuka la orang yang mcm ni..aku xsuka la orang yang tulis mcm ni..(padahal dlm hati diorang cakap..dia sepatutnye tiru mcm aku..die sepatutnye lemah lembut mcm aku..dia sepatutnnye tulis mcm aku..dia sepatutnye pakai mcm aku)

so for me..
dont hate somebody when they are not like you..let them be in their way..
it is a worse things to hate people just because they are not that great as you..
it is a worse things to hate people just because they dont agree with u..

then..
when people hate you just because you are not like them..
just let them be..dont feel bad..
mind this..
we do not live to please everyone!!!
just stand for what you are believe is good for you..dont bother about haters..
coz if they hate you because you are not LIKE them..
prove to them that EVEN you are not like them..
u are BETTER then them..

bagi saya..
saya ade prinsip saya sendiri..

I DONT NEED TO PRETEND JUST TO PLEASE ANYBODY..
i dont care what other may think about me..because I want to live my life the way I want..
if i dont agree with someone..it is because i have a strong reason behind it..i dont hate people for no reason..i dont hate people just because of this two shit reasons!!

i always remind myself that life is too short to wasting your time by hating people..so..i will try as hard as i can not to hate everyone..

ya..
it is true..When some hurt your dignity, it hurts, but I always tell myself that I am who I am ... NO matter what others say...

so:
live with peace.
that was from my perspective....what about you guys?

p/s: sorry for my grammatical error..sorry malas nak re-check hahaha..:)

thanks for reading this..

Follow by Email

About