Followers

 Budak2 yg lahir pd thn 80/90an mesti ingat mase sekola rendah dulu: -

* kat sekolah ade salesman jual buku cerita. hari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gambar je. bile ade program Nilam, sibuk semua nak pinjam buku. .
* pakai pensel box yang bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
* main lwn pemadam, sayang nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
* pakai pembaris yang bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
* cikgu pakai pembaris kuning panjang.
* bulu ayam jd ramping kerana sering dijadikan rotan.
* time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
* jam tgn Boy London jadi idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
* Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
* Siri kartun;DRaGON BALL, power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. 



Budak2 zaman sekarang x smpt layan bende2 ni..asyik ngadap tv n ps.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita kawan2. Rindu nak balik zaman kanak-kanak.Masa tu pakai tudung senget-benget pun nampak cute. Tapi kalau dah besar panjang pakai tudung senget-benget, lagila nampak cute kot,huhu...

Follow by Email

About