Followers

hello everybody.
kak kiah, mak jemah atau apa pun nama anda, hello kitty :-)

puas fikir, penat berjalan di tengah kota mencari idea.

entah idea apa aku pun tak tahu.

senang nya hidup kalau semua benda yang jadi ikut kemahuan kita.

pakai baju spender ke luar, pakai bra ke luar biar sexy padahal aku tengok geli.

beberapa hari lepas, seseorang hantar sesuatu di inbox facebook aku.
kedengaran dasyat bunyinya.



tak dapat bukak klinik gigi atau klinik kesihatan pun tak apa lah.
dapat bukak klinik masalah cinta pun jadi lah.
lepas ni kena charge sorang-sorang ni untuk khidmat komuniti ni.
rupiah ringgit, duit duit $$___$$


jawapannya bagi aku mudah. mudah.my. menjual pelbagai barang barangan. (hentikan mengarut ni mangkok)
utamanya, kalau kita nak jadi kuat, makan lah biskut kuat tiger dan minum lah anlene.
manusia ni, jangan di bagi muka. bagi hidung pun jangan.
mereka akan hargai orang yang sayangkn dia, bila kita dah mati.
untuk apa sayangkn manusia yang jenis macam ni? tapi, aku faham.
kalau dah sayang, lautan api sanggup di redah. swimming pun tak pandai ada hati nak redah lautan api. terbakar rentung kau tahu lah.
tapi memang ya, bila bercinta yang buruk itu lah tiba tiba boleh bertukar muka aaron aziz.
yang jahat tu lah boleh bertukar menjadi sealim alimnya.
bila break up, maki hamun caci maki semua jadi santapan harian.

sejujurnya, aku bukan lah jenis manusia yang pemaaf.
buktinya? aku banyak kali sgt kata aku dah maafkan tapi dalam hati aku sumpah seranah.
itu bukan lah pemaaf yang ikhlas.
aku bukan jenis pemaaf jauh lagi jenis pelupa.
yang senang melupakan sesuatu.
memang senang sangat mulut aku mencarut itu dah memang biasa.
itu makan dia.

kalau situasi ini yang terjadi, banyak kan bersabar. cuba terima dia semula walaupun susah melupakan.
anggap lah semua ni mainan tidur yang bila korang bangun dia dah pergi.
ingat semua saat saat manis masin yang korang dah went through together.
aku yakin, ini akan menghapuskan semua perasaan benci dalam hati korang.
biarpun untuk seketika cuma.


dulu aku sendiri yang cakap, argh nak pergi mati. dunia ni tak adil.

kejam kejam nak bunuh diri guna pisau cukur.

konon tak dapat itu ini merajuk nangis raung raung bawah bantal.

update yang bukan bukan di status facebook tentang realiti hidup yang sebenar.
lepas tu orang like juta juta. lepas tu sendiri malu. sebab dekat facebook limit friends sampai 5k je apa benda kau ni nyot smp juta like. muehehehe..

dan sekarang baru aku sedar. baru je tadi bangun tidur aku sedar.

hidup ni mudah.

kalau kau tahu untuk nikmati hidup ini. nikmati puas puas jangan lupa minum air coca cola. ada berani? hahaha

jangan lupa senyum di pagi hari biarpun bila kau lihat wajah kau, rambut kau seperti terkena sumpahan hantu kak limah.

yakinkan aku Tuhan dia bukan milikku, sedar tak yang itu tajuk lagu? hahaha gila stupid.

aku sanggup buat apa sahaja untuk keinginan diri aku.

aku bukan jenis yang serah pada takdir oh nonono, aku bukan lembik tahi kucing.

kalau korang semua pernah alami apa yang aku rasa tragedi november yang aku rasa ya, itu lah tragedi hitam kalah tragedi oktober.

jangan lah cepat menyerah. kalau dia tak sayangkn kau, mungkin orang lain yang jauh lebih tinggi, putih, baik dari dia akan datang kepada korang.

i through so many things in my life.

syukurlah, diri ini masih boleh bernafas, masih mampu berbbm. hahahaha tibe.


secara total to the max nya, sekarang aku dah boleh hembus hembus nafas dengan rakusnya sebab aku dah cukup berpuas hati dengan hidup aku, alhamdulillah :-)

sudah pasti manusia tak pernah puas. bukan nafsu tapi untuk kebaikan diri sendiri kita harus menjadi lebih baik dari semalam dan lebih hebat dari hari dan juga lebih cemerlang dari esok :-)

jadi kuat & hebat itu sangat penting.
baru lah hello kitty hardcore.

tapi, ada satu lagi yang tertinggal.
aku memang senang je bagi nasihat sampai berbuih mulut mcm kena sawan babi tapi tapi hakikatnya, aku dah cuba untuk jadi sekuat habis sekuat harimau tapi tak ada siapa yang mengerti akan hakikat hati aku yang sebenarnya.

ianya hambar sehambar hambarnya..

i may not be perfect for you but i can be something.
Allah had planned everything for us.
i will do anything for my man in my life.
because he is my future.

and i found this at google. aku rasa macam terharu.
mereka semua yang di nyatakan gojes-gojes belaka. perempuan tergojes dlm laman sesawang. and my name was here


p/s : si hijau lyezha& si kuning cwserious serasi bersama. serious comel. vokal bukan sekadar rupa k. hahaha jakun.

0 Ulasan:

Post a Comment

Follow by Email

About