Followers


Semalam kecoh kat facebook, hari ni kecoh kat surat khabar dan minggu lepas pon kecoh gak pasal pelajar Malaysia yang lost. Pesal jadi gitu yek? Ye sabagai ibu memang patut pon ibu Amalina ni mempertahankan dia. Ada orang kata " kat elok la weh duk siar gambar dia, dosa pe suma tu, abis tu surat khbar duk siarkan, korang suma tengok dan baca gak kan sambil tengok gamba dia. Nak kira subahat sekali ke tu?

YANG BETOL TU MENGUMPAT 
YANG TAK BETOL TU FITNAH
T_T amikaw T_T

Rakyat Malaysia ni banyak dan masing-masing ada pendapat la kan kalau tak, takkan ada pembangkang dan sebagainya. Hidup ada macam-macam kaler maler. Takkan nak plain je kot. Part yang salah tu sape yang amik gambar dia kat facebook tampal sana sini aku tak tahu la kan, dan part dia pon salah gak la, dari bertutup semua pastu pegi ke luar terbukak juga. Kat sini pon blogger lain duk cite pasal legging la tu la ni la kan. Aurat . Kalau tutup tapi bertelanjang pon tak guna gak kan? Baik telanjang terus.

Yang penting macam mana mata hati kita nak nilai semua ni. baik baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan. Pandai-pandai la bawak diri. Kalau dulu orang cakap, orang kampung pegi bando besau-besau kalau tak reti bawak diri boleh lost, culture shock. Tapi skang pegi bandar ke, obersiti ke, eh oversea ke kalau tak pandai jaga diri tak gitu la jadinya. Tu antara dia dengan tuhan je la.

0 Ulasan:

Post a Comment

Follow by Email

About