Followers

Perempuan Biasa

Sunday, January 15, 2012 | 0 Comments

aku Liza. aku kuat. kau kuat mcm aku? TAK.
sebab nama kau bukan Lyezha.
Liza maksudnya kuat & berani.

hari hari rasa nak busy kan diri.
biar lupa semua nya.
biar ingatan ni terus hilang.
biar amnesia. biar masuk hospital sakit jiwa.
hospital bahagia tanjung durian pun okay.

dan lagi, bila keadaan diri semakin lama semakin parah dek kerana remukan hati aku dalam keadaan tak tentu arah.

ambil yang keruh buang yang jernih. (boleh ke camtu?) LOL
ingatan semakin liar. hati semakin membara.
ini bukan upacara sukaneka semangat membara.

hari ini ingat nak pakai baju hitam
akibat perkabungan.
berkabung sebab hati dah patah. patah tak boleh sambung.
mungkin..
satu hari nanti.

sumpah aku katakan, ayat ayat aku dekat blog ni macam bodoh. haha 

dah lah diam.
pening lah nk fikir macam macam.
jaga hati yang itu, jaga hati yang ini.
boleh tak nak terjun menara condong? 

kalau mcm ni lah hari hari, boleh tinggal rangka badan aku ni.
makin hari makin turun berat badan. dah nak jadi apa ni kurus sangat nak peluk pun tak empuk. kbai. haha. 
#haha..makinkuruskeakunimotipjerlebeykanakuni*

aku taknak jadi lembik. sorry, aku kuat. ni nampak tangan ketak ketak ada muscle?
badan six pack katang lagi.
tak perlu lah kot nak menangis lepastu uwek uwek pelempang sekali baru tahu.

jangan banyak cakap.
aku dah letih ni. serious letih. 


aku tak pernah nak envy atau jealous dengan perempuan yang pernah close and bajet bajet sweet scandal dgn bekaspacar aku.
sebab dia lawa ke anak Dato sekalipun i dont give you tahi k.
sebab kau rasa tak ada apa nak di bangga kan dengan kalian.
sebab aku tahu aku jauh lebih hebat. ya, hebat.
sebabnya, nama aku Liza. yayaya, Liza isteri kepada Farzuan Ramly

.ada sesuatu yang aku nak cakap kan.
dan ini dia.
memang senang kita nak sarung tudung atas kepala. tk perlu shawl belit belit pun tak apa, sarung je tudung indon yang ada pengeras tu dah di kira tutup kepala kan?
tapi, ada sesiapa terfikir tak?
susah lagi untuk kekal bertudung. 
aku tengok sekarang, makin menjadi jadi manusia ni.
kejap pakai, kejap bukak. dah macam murtad. yelah, zaman pakai tudung dah beransur pergi kan.
lepas ni fashion apa pula yang tiba?
kau ni kejutan budaya ke apa?

bangga lagi aku dgn diri sendiri. dulu kalau boleh aku mcm nak bogel.
habis dedah sana sini. biar dulu jahanam jangan nanti kau jahanam dekat sana.

oh hello, nanti lelaki nak cari perempuan yang baik-baik je.
percaya tak?

12Jun2012 ni genap lah dua aku bertudung.
alhamdulillah :-)
yang nyata, bukan sekarang. itu yangg pasti.

0 Ulasan:

Post a Comment

Follow by Email

About