Followers

Boleh tolong tak?

Tuesday, May 01, 2012 | 0 Comments

jawapan untuk soalan aku cepuk engkau lemas : memang gua tak puas hati. lu sini lah, lu tu pengecut.




Pernah rasa mcm mana hati remuk mcm di gilas lori dan lepastu jatuh di langgar pula oleh lori kayu balak?
pernah rasakan tak semua itu?
sakit bukan? lagi parah, bila kita tak mati cuma nya merana dek kerana insiden tersebut.
menanggungnya lebih dasyat sakitnya dari mati lumat di tanam hidup hidup.Paling menyedihkan bila kita di langgar oleh sorang manusia yang mempunyai hati yang busuk sebusuk busuknya.
orang kata, kalau muka buruk tak apa. kalau baju koyak rabak pun tak apa. kalau mata buta pun tak apa. 
janji biar hati tak busuk. najis lah aok ni.Aku bukan busuk hati, tp hati aku ni tiba tiba nak jd busuk bila dia sakit.

Nak jadi manusia biar jadi manusia yang berguna.
jangan muka cantik, tapi perangai keji. aku geli aku jijik.
kau suruh manusia lain jaga hati kau, tp kau ada jaga hati manusia lain satu masa dulu? tidak.


Jangan mimpi jangan idamkan sesuatu yang dasyat untuk diri sendiri kalau diri tu tak sesempurna mana.
cermin muka, kira berapa banyak jerawat kau ada, ukur pinggang kau lebar mana.
kalau rasa diri tu masih jahil, jadi sila. sila cermin diri.


sampai aku mati, aku tak akan maafkan kau. kalau aku bela saka, aku turunkan kat kau. biar hidup kau di selubungi saka harimau saka gajah yg aku bela.
baru adil dan saksama kan?

cara kau berpakaian, cara kau bercakap, cara kau bergaul semua melambangkan cara ibu abah kau didik. 
jadi, kalau taknak orang lihat kau dr aspek yg bukan bukan sila ubah gaya kau.

JOHAN "botak-juvana" Arrif Asari

Saturday, April 28, 2012 | 0 Comments



Salam Reader,

Kali ini entry saya lain dari yang lain tentang pelakon yang cukup saya minati.Sejak saya tonton cerita JUVANA terus minat dengan dia,mula-mula macam menyampah sebab karektor dia yang agak ganas tapi lama-lama setiap minggu nak tengok lakonan beliau.Setiap Isnin pukul 9 malam saya akan pastikan anak-anak saya tidur awal semata-mata saya nak tengok cerita JUVANA hehehe..hehehe..Kendian selepas tamat episod JUVANA,si botak panggilan dah lekat beliau telah berlakon dalam slot LESTARY,Cinta Untuk Elysa,karektor kali ini romantik campur baran juga tapi beliau tetap berjaya menbawa watak ini.


Sebab dah minat saya mula search nama beliau dalam Facebook dan Tweet,asal nama Johan Asari saya add tak kira lah fake atau tak asal main add sahaja,dah kata peminat kan??Kemudian saya add satu group ini SJA atau  JAFC ,group ini memang happening,dan dapat banyak info tentang artis kegemaran saya ini,bertambah-tambah admin-admin tak jemu-jemu layan status-status.Saya tak pernah lagi jumpa artis kegemaran saya,tapi teringin jika di beri peluang saya nak sangat jumpa beliau.Tengok admin-admin dan peminat lain tangkap gambar bersama beliau,rasa jelouse,hehehe..hehehe..

Dah banyak saya add artis dekat FB ini,tapi macam tak happening dan tak semeriah macam SJA atau  JAFC ,hari-hari ada info terbaru,gambar terbaru,dan banyak aktiviti yang sihat,saya harap akan kekal selalu agar peminat dapat rasa dekat dengan artis pujaan dan artis dapat dekat dengan para peminat.Ini ada beberapa gambar yang saya suka tengok walau saya tak ada dalam gambar tapi 1 hari confirm saya akan terselit juga dalam gambar.


Kepada Sis Aridayani Arssad,
Terima kasih kerana approve saya dalam group ini,dan tak jemu-jemu layan kerenah saya dan yang lain,saya akan sentiasa menyokong group ini.

Aridayani Arssad,

Saya harap Johan akan terus berjaya dan saya sentiasa akan menyokong anda,tidak lupa kepada SJA teruskan update info-info dan mengadakan aktiviti yang menarik..HIDUP OYAN......

Follow by Email

About